Vic inaugura la rambla Hospital, «un nou pol d'atracció» de la ciutat

Es destaparà una placa a Gerbert d’Orlhac, estudiant a Vic de l’any 967 al 970

Anna Erra destapant la nova placa de la plaça Gerbert d'Orlhac
Anna Erra destapant la nova placa de la plaça Gerbert d'Orlhac | C. Fiter
10 d'abril del 2017
L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i part de l'equip de govern van inaugurar aquest divendres les obres de remodelació de la rambla Hospital, la plaça Gerbert d'Orlhac i el tram del Doctor Junyent. Erra va destacar que el nou espai revitalitzarà "una zona històrica" i que es convertirà en "un nou pol d'atracció de la ciutat". Per l'alcaldessa, el trasllat del rectorat de la UVic a la Casa de Convalescència; l'ampliació dels jutjats i les obres de reforma de l'Hospital de la Santa Creu, suposaran un canvi important per la zona.

En aquest mateix sentit, la presidenta dels comerciants de la Rambla, Núria Caballé, va apuntar que volien convertir la nova rambla amb "un espai de trobada, de convivència i dinamització". Toni Brachs, president de Vic Comerç, també va destacar que la remodelació havia d'ajudar a la creació "de nova activitat econòmica i comercial". Brachs també va animar a l'Ajuntament a continuar amb la remodelació del carrer Verdaguer i, posats a fer, la rambla Davallades.

Les obres, amb un pressupost de 850.000 euros, han fet un espai més amable pels vianants. D'aquesta manera, s'ha eixamplat les voreres, s'ha inclòs un carril bici i també s'ha modificat la intersecció amb els carrers doctor junyent i de la ramada.

La plaça del "Papa de l'any mil"

Durant la inauguració, la historiadora Mercè Puntí va explicar la relació que va tenir Gerbert d'Orlhac amb Vic. Resulta que va arribar a la capital osonenca de la mà de Borrell II i va ser confiat al bisbe de Vic de llavors, Ató.

D'Orlhac va estar tres anys a Vic. En un viatge que va fer a Roma, va fer amistat "poderosos" de l'església, cosa que més tard el va portar a ser papa. Amb el nom de Silvestre II va ser papa del 999 al 1003. Per això també se'l coneix com a Papa de l'any mil", va explicar Puntí.
 

Durant la inauguració. Foto: Carles Fiter

Arxivat a