Vic posa en marxa una prova pilot per impulsar l'activitat a l'Eixample Morató

L'Ajuntament proposa una activitat cada dissabte a la plaça dels Màrtits per dinamitzar la zona | S'hi ha instal·lat una sorrera per atraure a un públic familiar

Carme Bover presentant el període de prova
Carme Bover presentant el període de prova | Carles Fiter
Redacció
05 d'abril del 2017
L'Ajuntament de Vic ha posat en marxa una prova pilot per impulsar l'activitat a l'Eixample Morató. "Estem repensant aquest espai com una zona amb possibilitats comericlas i culturals", remarcava la regidora de Comerç, M. Carme Bover, mentre reconeixia que hi havia hagut "intents fallits". Tot i així, "s'ha de reconduir aquesta situació".

Per això, a partir d'aquest cap de setmana comença el període per omplir d'activitat la plaça dels màrtirs, cada dissabte fins a la Festa Major. Tal com va explicar Bover, l'encarregat de donar el tret de sortida és l'experience market, un mercat de roba, complements i cosmètica que es complementarà amb activitats culturals. D'altra banda, també s'hi ha instal·lat una sorrera, "un element pensat pels infants" i, per tant, per atreure un públic familiar.

Cada dissabte, una activitat

Els primers dissabtes de mes seguirà tenint lloc la Fira dels Brocanters; el segon dissabte, s'instal·laran inflables per a la quitxalla; el tercer dissabte, la Fira del disc es dinamitzarà afegint-hi actuacions musicals infantils; el quart dissabte, torna el VicBir amb més degustacions gastronòmiques, amenitzacions musicals, tant al migdia com al vespre, i la implicació de comerços i establiments de la plaça; i el dissabte, 29 d'abril, cinquè dissabte de mes, els propis establiments de l'entorn comercial proposaran i organitzaran una activitat comercial que comptarà amb el suport de l'Ajuntament.

La regidora va remarcar que "l'Eixample Morató és un treball que hem d'anar fent tots, cadascú des del seu àmbit i des de l'Ajuntament se seguirà donant l'empenta que es mereix, posant-hi els esforços necessaris". Paral·lelament, Bover va apuntar que se seguirà treballant amb les entitats de Vic Comerç i BB intervencions amb el projecte dels espais i barris en transició, i s'espera poder-ho fer també amb comerciants i veïns del barri.
Arxivat a