Joan Coma, retingut a l'aeroport durant una hora per culpa d'un malentès

Els agents de la Policia Nacional es pensaven que el regidor volia marxar de l'Estat quan realment ja havia tornant de Londres

Joan Coma a la plaça Major de Vic.
Joan Coma a la plaça Major de Vic. | Albert Alemany
04 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:35h
Joan Coma va saber que l'Audiència Nacional descartava que hagués comès un delicte d'incitació a la sedició quan estava a Londres, en una visita a l'ANC de la capital anglesa. Un cop arribat a Barcelona, quan ja havia baixat de l'avió, va passar el DNI perquè se li obrissin les portes i se li va denegar l'obertura. Un policia nacional se li va acostar i li va dir: "hem de parlar amb vostè perquè té problema". "Ja sabia quin problema era" diu Coma.

Aquest agent va cridar el seu superior, el cap de Policia Nacional de l'aeroport, que creia que Coma volia marxar de l'estat espanyol a Londres (quan realment ja n'havia tornat). "No entenia res i se m'escapava el riure", explica Coma. En total es va esperar una hora i finalment, quan l'agent va entendre que havia tornat de Londres, li va preguntar: "I com ha sortit?".

Resulta que des de l'ordinador dels agents els notificava que Coma no podia sortir "fora de territori nacional", mentre que la interlocutòria de l'Audiència Nacional posava "fora de la Unió Europea". Ara per ara, tot i el Brexit en marxa, el Regne Unit segueix formant part de la UE. Coma qualifica la situació d'"esperpèntica", però s'ho agafa amb bon humor: "L'última anècdota", sentencia.
 
Arxivat a