Detenen una de les dones radicalitzades pels gihadistes de Roda de Ter per conduir drogada i contra direcció

Els fets van tenir lloc dissabte 25 de març a Manlleu quan la dona de 31 anys es va escapar d'un control policial i va donar positiu en el test de drogues

Redacció
03 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:57h
Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Manlleu van detenir el dissabte 25 de març a les 7:50 del matí una dona de 31 anys per conduir contra direcció, escapar-se d'un control policial i donar positiu en el test de drogues. Segons han confirmat fonts policials a l'ACN, es tracta d'una de les dues dones que els presumptes gihadistes de Roda de Ter haurien radicalitzat.

Un vehicle de la Policia Local de Manlleu va veure un vehicle que circulava en sentit contrari per un carrer i, en el moment de voler-lo aturar, la conductora va fer cas omís del senyal i va fugir direcció Roda de Ter. Els agents de la Policia Local van avisar els Mossos, que van acabar aturant el vehicle i detenint la conductora a Roda de Ter. La policia catalana va arrestar la dona per un delicte de desobediència a l'autoritat i un altre per conduir sota els efectes de les drogues.

Es dona el cas que la detinguda és una de les dues dones que van ser radicalitzades pels dos homes detinguts a Roda de Ter el passat 22 de març per formar part d'una cèl·lula de propaganda i captació gihadista. Segons va informar el mateix dia de la detenció el conseller d'Interior, Jordi Jané, els dos individus –de 26 i 37 anys i nacionalitat marroquina- van aconseguir adoctrinar dues dones catalanes, una de 19 anys i veïna de Roda de Ter i una altra de 31 anys i veïna de Manlleu.

Precisament, la dona de Manlleu de 31 anys és la que els Mossos van localitzar el dissabte 25 de març, tres dies després de la detenció dels presumptes gihadistes, conduint sota els efectes de les drogues i contra direcció. Jané va informar que la jove radicalitzada de 19 anys era la parella sentimental d'un dels homes detinguts, però no s'ha fet públic quina relació tenia la dona de Manlleu amb els dos individus arrestats per presumpta vinculació amb el gihadisme.