L'escola Lluçanès, finalista al Premi Europeu de la Prevenció de Residus

Dels cinc candidats catalans que havia proposat l'Agència de Residus de Catalunya, tres han quedat finalistes

Durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus a l'escola Lluçanès
Durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus a l'escola Lluçanès | YouTube
Redacció
13 d'abril del 2017

L'escola Lluçanès ha quedat finalista per optar al Premi Europeu de Prevenció de Residus. De fet, aquest era un dels candidats que havia presentat l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), juntament amb altres agents, com El Consell Comarcal de la Selva (en la categoria d'Administracions Públiques); GETE Ecologistes en Acció (Associacions); l'empresa Caprabo (Empresa); i el ciutadà Javier Ruiz Rojas (Ciutadans). Finalment, han quedat finalistes el centre de Prats de Lluçanès, Caprabo i la iniciativa personal de Ruiz Rojas: Caçadors de Tastets.

Concretament, l'escola Lluçanès forma part de la categoria d'"Institucions escolars" per les activitats organitzades durant la VIII Setmana Europea de la Prevenció de Residus. El centre educatiu de Prats de Lluçanès va engegar el projecte "We are a sustainable community", de foment de la cooperació i la comparació de dades entre escoles del Regne Unit, i Bulgària, entre d'altres. S'han pres accions comunes com Waste Diary o Smart Shopping que promouen la prevenció de residus d'envasos entre la comunitat educativa i el seu entorn.

Lliurament del premi a Barcelona al maig

Els guanyadors es donaran a conèixer el proper 18 de maig en una cerimònia que se celebrarà aquest any a Barcelona, a la Casa Llotja de Mar. Aquest guardó distingeix iniciatives tenint en compte l'originalitat de la proposta; el caràcter innovador; l'adaptabilitat a d'altres contextos regionals o locals; la mobilització del públic objectiu i la durada.

L'Agència de Residus de Catalunya havia presentat cinc candidatures d'entre les activitats organitzades durant la VIII Setmana Europea de la Prevenció de Residus. L'esdeveniment es va celebrar el passat mes de novembre a 32 regions, gràcies a la participació de 43 organitzadors i amb 12.255 activitats arreu d'Europa.

Aquesta és una iniciativa que se celebra a Catalunya des de l'any 2009 (el 2008 se'n va fer una prova pilot), sota la coordinació de l'ARC i amb el patrocini del Programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa accions de sensibilització i donar a conèixer estratègies de reducció de residus. Enguany, la IX Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebrarà del 18 al 26 de novembre de 2017.
Arxivat a