Marc Puig i Mireia Garcia lideren una duríssima Ultra Montseny

Jordi Gamito i Laura Cespedes guanyen la trail de 37 quilòmetres | Les males condicions meteorològiques es converteixen en protagonistes d'una jornada extrema

L'Ultra Montseny es disputa amb unes condicions meteorològiques extremes
L'Ultra Montseny es disputa amb unes condicions meteorològiques extremes | Josep Maria Montaner
Redacció
03 d'abril del 2017
L'Ultra Montseny ha viscut, aquest dissabte, una de les seves edicions més extremes. Les males condicions meteorològiques que han acompanyat el matí i la sortida de la cursa s'han fet protagonistes d'una cursa duríssima, on els participants han hagut de plantar cara al fred i a la neu, que en moments ha colpit rabiosament durant la prova. A la modalitat ultra de 84 quilòmetres, Marc Puig i Mireia Garcia (Trailrunning Review) han estat els protagonistes, arribant a la meta amb un temps de 9:54:10 i 12:34:12, respectivament. 

Per sota seu, el podi s'ha completat amb Francesc Martín (trailrunner.cat), que ha fet un temps de 10:21:43 i Sergi Bañeras (CE Caldes de Malavella) amb 10:21:45, i amb Míriam Moreno i Berta Rodríguez (CA Les tortugues de la Garriga), en categoria femenina, que han acabat amb 13:43:00 i 14:13:17, respectivament.
 

Una de les participants de l'Ultra Montseny Foto: Josep M. Montaner


Aquesta cursa ha començat amb les primeres llums del dia, a les 6.00 del matí, amb un temps màxim per a disputar-la de 20 hores. Els seus participants han passat per diversos punts emblemàtics del patrimoni natural del Parc del Montseny, al Pre-litoral català, amb indrets de gran bellesa, fins arribar al Turó de l'Home, a 1.706 metres. En total, s'han enfrontat a 84 quilòmetres i 4.657 metres de desnivell positiu. 

Jordi Gamito i Laura Cespedes, líders de la trail

La modalitat curta, de 37 quilòmetres i 2.386 metres de desnivell també ha sortit de Seva, tot i que a les 10.00 del matí. En aquesta, els guanyadors han estat Jordi Gamito i Laura Cespedes, que han parat el cronòmetre amb 3:49:00 i 5:23:54, en una cursa menys dura, però igual d'intensa. 
 

Vistes de l'Ultra Montseny Foto: Josep M. Montaner


En aquest cas, el segon lloc ha estat per a Rafa Bethencourt (Tenerife Trail) i Anna Juvé (Firehawk), que han completat el recorregut amb 4:06:55 i 5:50:24, mentre que el tercer lloc se l'han endut Albert Garcia amb 4:12:51 i Ana Sánchez, amb 6:03:00. 

En total, més de 80 persones s'han atrevit amb l'Ultra Montseny, i un centenar han disputat la trail.
 

GALERIA DE FOTOS de la Ultra i Trail Montseny (Josep Maria Montaner)