La construcció de l'Institut del Ter de Manlleu fa un pas endavant

Ensenyament ja ha demanat documentació a l'Ajuntament de Manlleu per elaborar el projecte executiu

23 de març del 2017

Durant la presentació, amb Maite Gallifa, Àlex Garrido, Eudald Sellarès, Enric Vilaregut i Betlém Parés. Foto: Aj. de Manlleu


La construcció de l'edifici de l'Institut del Ter de Manlleu ha fet un pas endavant. Així ho va apuntar l'alcalde Àlex Garrido, explicant que els serveis territorials d'Ensenyament han demanat documentació "amb uns requeriments molt precisos" a l'Ajuntament de Manlleu per elaborar el projecte executiu, que es desenvoluparia al llarg del 2017. L'Institut del Ter centre es va crear fa sis anys com a secció institut del col·legi Puig Agut, i des de fa quatre cursos ha anat creixent en mòduls provisionals.

Garrido, també regidor d'Educació, va destacar que "la insistència ha donat els seus fruits". El nou centre es construirà a prop de la zona actual on hi ha els barracons. L'alcalde va remarcar que els mòduls actuals "són molt dignes, però Manlleu es mereix aquest segon institut consolidat". De fet, l'Ajuntament va adequar i cedir el terreny al Departament d'Ensenyament ara fa quatre anys. Així doncs, els alumnes i mestres podran abandonar definitivament els mòduls i tenir un nou edifici, més enllà del 2018.

Memòria de Serveis Personals i Promoció Econòmica

L'alcalde ho va dir en la presentació de la memòria del 2016 de l'àrea de Serveis Personals i Promoció Econòmica. El regidor de Promoció Econòmica de Manlleu, Eudald Sellarès, va remarcar que es tracta d'una àrea "molt transversal", ja que està formada per 5 regidors i 46 treballadors, que s'ocupen de l'àrea de Cultura, Participació Ciutadana, Esports, Educació, Joventut, Mitjans de Comunicació, i Oficina de Promoció Econòmica.

Pel que fa a l'àrea de Cultura, l'Ajuntament de Manlleu ha fet 19 convenis amb entitats culturals de la ciutat, que han organitzat més de 400 activitats. L'alcalde de Manlleu, encarregat d'aquesta àrea, va remarcar la funció de la nova Biblioteca, com un "motor de dinamització cultural i social de la ciutat". "És un equipament multifuncional" que ha tingut més 39.000 visites des de l'obertura i ha fet uns 24.000 préstecs i més de 150 activitats.

Alhora va lamentar "que ens falta un equipament", fent clara referència al Teatre Centre, un projecte "imminent" que es preveu que comenci al mes d'abril. Garrido també va remarcar "l'embranzida" del Museu del Ter, apuntant que ha recuperat més visitants i alhora té diferents encàrrecs que permeten aportar finançament a l'equipament.

Quant a Esports, el regidor Enric Vilaregut, va destacar que la línia del consistori és reforçar les instal·lacions perquè el nivell sigui "bo o molt bo", fomentar l'esport de base, i fer la tercera pista perquè ho puguin gaudir els que fan esport de lleure individual. En termes educatius, Àlex Garrido, a més de destacar el desenvolupament del projecte executiu de l'Institut del Ter, va remarcar el "lideratge comarcal" de l'Escola de Música de Manlleu, que no descarta "incorporar altres municipis".

Pel que fa a Joventut, Sellarès va explicar que s'ha reforçat l'assessorament a l'Esplai als escoltes de Manlleu i va remarcar la partida de formació i educació pels joves. En aquest sentit i quant a Participació ciutadana, Maite Gallifa, va destacar el suport a les associacions de veïns i els processos participatius que s'han desenvolupat al municipi, com les noves nomenclatures dels carrers, el del Passeig del Ter o del nou POUM.
Arxivat a