Els treballadors de l'escorxador de Santa Eugènia de Berga es mobilitzen pels accidents a l'empresa

Es convocarà una concentració a la plaça del Pes de Vic cada cop que hi hagi un accident laboral | Càrnies en Lluita denuncia que Le Porc Gourmet vol que els accidents passin desapercebuts i no transcendeixin

Treballadors de Le Porc Gourmet, reunits
Treballadors de Le Porc Gourmet, reunits | Twitter @CarniesEnLluita
22 de març del 2017
Actualitzat a les 17:10h
Els treballadors de l'escorxador de Santa Eugènia de Berga, Le Porc Gourmet (Grupo Jorge SL), es mobilitzaran cada vegada que hi hagi un accident a l'empresa. Així ho van acordar a l'assemblea de dissabte passat, després que hi hagués dos accidents laborals a l'empresa. Tal com explica l'advocat de Càrnies en Lluita, "en qüestió de menys de 2 mesos, hi ha hagut 5 accidents seriosos, que sapiguem". Iborra remarca que és "per falta de prevenció de riscos laborals", i a més "no s'investiguen els accidents i s'intenta amagar-los perquè passin desapercebuts i no transcendeixin".

"Molts treballadors se'ls dona de baixa per malaltia comuna, malgrat ser accidents laborals evidents", i en posa un exemple: "un treballador es clava un ganivet a la mà i se li dona la baixa per malaltia". "És un cas flagrant d'intent d'ocultar l'accidentalitat", sentencia.

"Fins ara s'han anat ocultant més els accidents sistemàticament", diu Iborra, remarcant que després de la campanya informativa que va començar la plataforma el juny passat, s'han denunciat més casos com aquests. El membre de Càrnies en Lluita explica que els treballadors "estan angoixats i amoïnats" i davant d'aquesta situació, cada vegada que hi hagi un accident greu es farà una mobilització a la plaça del Pes de Vic.