Osona programa una desena d'actes per celebrar el Dia Mundial de la Poesia

Entre les activitats destaca la caminada de 14 quilòmetres entre Folgueroles i Roda de Ter, que uneix Jacint Verdaguer i Miquel Martí Pol

Bust de Jacint Verdaguer exposat a la Casa Museu del poeta a Folgueroles.
Bust de Jacint Verdaguer exposat a la Casa Museu del poeta a Folgueroles. | Adrià Costa
Redacció
21 de març del 2017
Osona acull una desena d'actes per celebrar el Dia Mundial de la Poesia. Tot i que alguns municipis ja han començat a fer actes per commemorar aquest dia, Vic acull l'acte central d'Osona amb l'espectacle Mil futurs, basat en els poemes i els dibuixos del llibre Finestra Poètica a Essaouira de Noemí Morral, al Casino de Vic a partir de dos quarts de 9 del vespre.

També hi ha la ruta poètica per diferents indrets de Taradell sobre la poetessa Joana Raspall, la presentació de l'últim llibre del poeta manlleuenc Jacint Sala a la biblioteca municipal de Manlleu o la lectura musicada de poemes d'Antònia Vicens en diferents idiomes amb l'acompanyament musical dels alumnes de flauta travessera de l'Escola de Música de Tona, que tindrà lloc a la Biblioteca Caterina Figueras de Tona. A banda d'aquestes poblacions, els Hostalets de Balenyà i Torelló també acolliran altres propostes.

Entre aquests destaca la caminada de 14 quilòmetres que proposen la Fundació Miquel Martí i Pol i la Fundació Jacint Verdaguer, tot recordant dos dels poetes insígnia del territori, el proper 25 de març a les 9 del matí a la Casa Museu Verdaguer. La ruta uneix Folgueroles i Roda de Ter, les poblacions natals de Jacint Verdaguer i Miquel Martí i Pol, i que, a més, també era un antic camí que seguien les obreres i els obrers de Folgueroles per anar a treballar a les fàbriques de Roda.

Enguany l'autora mallorquina Antònia Vicens ha estat l'autora escollida per l'Institut de Lletres Catalanes per escriure el poema del Dia Mundial de la Poesia. El poema s'ha traduït a una vintena de llengües i des del Centre de Normalització Lingüística d'Osona aquest 21 de març es llegirà aquesta poesia en tres idiomes: català, àrab i amazic.