Vic destina 45.000 euros per fomentar la contractació en persones majors de 45 anys a l'atur

De les 2.800 persones aturades que hi ha a Vic gairebé la meitat tenen més de 45 anys

Arnau Martí, Josep Arimany i Gerard Hernández
Arnau Martí, Josep Arimany i Gerard Hernández | Adrià Costa
20 de març del 2017
Actualitzat a les 15:55h
A finals de febrer, l'Observatori Socioeconòmic d'Osona i Creacció van alertar del perfil d'aturat a la comarca: persones majors de 45 anys amb baixa qualificació professional, sense estudis postobligatoris, i que són sobretot dones majors de 55 anys. Dies després l'Ajuntament de Vic va aprovar per unanimitat al ple l'ampliació de subvencions a les empreses per contractar persones majors de 45 anys, ja que fins ara només s'atorgaven per contractar joves (menors o igual a 30 anys) amb formació acadèmica de grau mitjà.

Aquest dimarts, l'Ajuntament de Vic ha presentat la línia d'ajuts que ofereix a les empreses que contractin a persones amb aquest perfil. De les 2.800 persones aturades que hi ha actualment a la ciutat, gairebé la meitat (49%) tenen més de 45 anys. Tal com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Josep Arimany, es destinaran un total de 45.000 per subvencionar a empreses que contractin a persones majors de 45 anys. El regidor de Vic Per a Tots, Arnau Martí, ha concretat que es tracta d'un contracte de com a mínim 9 mesos, i que aquests ajuts cobreixen els primers sis mesos del cost de contractació laboral.

Segons les dades de Creacció, el 29,56% d'aturats fa menys de tres mesos que estan a l'atur (833). D'altra banda, el 27% dels aturats són de llarga durada (761), és a dir, persones que fa més de dos anys que es troben en situació d'atur. Per nivells de formació, el gruix d'aturats disposa d'estudis d'educació general (1605 persones).

Vic registra gairebé 200 contractes més que el febrer de l'any passat

Tot i això, les dades d'atur i contractació a Vic evolucionen favorablement. Aquest mes de febrer, s'han registrat 197 contractes més que el febrer del 2016 i 226 contractes més que durant el passat mes de gener. Així doncs, la taxa d'atur a Vic ha registrat un descens del 14% en relació a la de l'any passat. Dels 1.523 contractes nous durant el 2016, un 55,94% són homes i un 44,06% són dones. La majoria dels contractes registrats són temporals (un 84,25%), mentre que el febrer del 2008 representaven un 77,79%. Quant als contractes indefinits representen un 15,75%, i el 2008 representaven un 22,21%.
 

Evolució de l'atur a Vic Foto: Observatori Socioeconòmic d'Osona


Arimany ha destacat els projectes que ha encomanat l'Ajuntament de Vic a Creacció per treballar emprenedoria, ocupació, innovació, teixit productiu i l'impuls de projectes estratègics per la ciutat. Precisament, tal com ha explicat el regidor, s'han creat 49 empreses noves amb un total de 87 llocs nous de treball, gràcies a l'assessorament a emprenedors de Creacció. Pel que fa als vivers, actualment hi ha 51 empreses allotjades, que donen feina a 95 persones.

D'altra banda, el regidor de Promoció Econòmica també ha presentat les dades del Servei Local d'Ocupació (SLO) de l'Ajuntament de Vic, remarcant que 825 persones han trobat feina a Vic. El SLO ha atès 732 nous usuaris i 769 assessoraments. De les 307 ofertes gestionades, s'han cobert 216 llocs de treball.

La gestió empresarial, una necessitat dels emprenedors

Precisament, durant la presentació, l'emprenedor i propietari de Lasevaweb Global Web Services, Gerard Hernández, ha explicat la seva experiència amb el Servei Local d'Ocupació i Creacció que l'han ajudat a tirar endavant el seu projecte professional. L'empresari que va començar el 2014 sol, actualment té una plantilla de 7 treballadors: 6 desenvolupadors i 1 administratiu. Precisament aquest darrer forma part de la plantilla, gràcies a una subvenció que li han atorgat.

La directora executiva de Creacció, Núria Macià, ha apuntat que les empreses emprenedores que inicien el seu projecte, però finalment no segueixen (un 44%), el motiu principal és per la gestió empresarial. La majoria són perfils tècnics que necessiten assessorament econòmic-financer i comercial.
 

Arnau Martí, Josep Arimany i Gerard Hernández Foto: Adrià Costa

 

Núria Macià, en un moment de la roda de premsa. Foto: Adrià Costa

Arxivat a