Crítiques a una festa celebrada a Vic per masclista

La promotora Midnight i ladisco ViG contesten el comunicat d'Arran Osona, Adona't Vic i la Xinxa Manlleu

Redacció
14 de març del 2017
Actualitzat el 15 de març a les 10:29h
Arran Osona i col·lectius feministes de la comarca, Adona't Vic i la Xinxa Manlleu, denuncien per masclista, la festa celebrada a l'espai Ladisco ViG del passat 11 de març, a través d'un comunicat. La discoteca situada a Gurb va cedir el local a l'empresa organitzadora de festes Midnight per celebrar el seu 8è aniversari.

Tal com expliquen, un dels discjòqueis va animar a pujar noies al podi amb l'objectiu de guanyar una samarrerta i per guanyar-la, s'havien de treure la que portaven davant de tots els assistents. Textualment, segons aquestes organitzacions, el dj les animava amb frases com: "¡Las chicas que quieran una camiseta que suban y que nos enseñen las tetas!" o "¡A ver cómo mueven el culo estas chicas, que levanten la mano las solteras!".

"És indigne utilitzar noies com si fóssim l'espectacle principal d'un circ. És indigne la cosificació i hipersexualització que patim les dones en aquests ambients, on sembla que estem totalment condicionades a la roba que portem o a l'actitud que tenim" remarquen en el comunicat.

Les organitzacions apunten que aquests fets "només fan que perpetuar el masclisme dins l'oci i la normalització de fets totalment escandalosos, indignants i sexistes i la cultura de la violació". Alhora assenyalen com a principals culpables el dj i a Midnight, "i també a Ladisco ViG per ser-ne còmplice, per donar lloc a què es puguin produir aquests fets, i no haver-se pronunciat públicament en contra d'aquests fets".

A més, des d'aquests col·lectius recorden que l'entrada era per majors de 16 anys, i per tant hi havia menors dins el recinte.

La promotora i la discoteca contesten

L'empresa promotora aclareix a través d'un comunicat que "en cap moment vol fomentar una actitud discriminatòria contra cap gènere". Alhora apunta que "totes les persones que participen en els diferents reptes que plantegem al llarg de la nit ho fan per voluntat pròpia".

Midnight també desvincula ladisco ViG: "Midnight va ser la promotora de la festa i la discoteca no té responsabilitat ni coneixement sobre cap acte". "Tot i així, ens agradaria disculpar-nos per si algú ha pogut mal interpretar les nostres intencions. En cap moment hem volgut generar controvèrsia en aquest sentit", finalitza la promotora Midnight.

D'altra banda, ladisco ViG, en un altre comunicat remarca que "no és conscient que es produïssin aquests fets", tot i així, els condemnen i demanen disculpes. "Estarem especialment al cas que no es tornin a produir" remarca la discoteca de Gurb.



Vídeo promocional de la festa:



Midnight ja ha organitzat altres festes a la discoteca de Gurb, com aquesta:

Arxivat a