Neix el Premi Verdaguer de Recerca

Folgueroles i Vic uneixen esforços per impulsar la recerca del poeta

El rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña; l'alcalde de Folgueroles, Carles Baronet; i l'alcaldessa de Vic, Anna Erra
El rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña; l'alcalde de Folgueroles, Carles Baronet; i l'alcaldessa de Vic, Anna Erra | Fundació Jacint Verdaguer
Redacció
13 de març del 2017
El patronat de la Fundació Jacint Verdaguer, amb l'Ajuntament de Vic i la UVic-UCC, convoquen la primera edició del Premi Verdaguer de Recerca per tal de fomentar la investigació sobre la figura i l'obra de Jacint Verdaguer i el seu paper essencial en la vertebració de la cultura del nostre país, amb l'objectiu d'incentivar la tasca d'investigadors que puguin aportar noves mirades sobre el poeta i la seva obra.

Destinat a aquells investigadors que vulguin preparar l'edició crítica d'una obra de Jacint Verdaguer segons els criteris lingüístics, metodològics, analítics i formals establerts per la Societat Verdaguer. L'obra i el seu estudi seran publicats dins la col·lecció d'Obra Completa en Edició Crítica de Jacint Verdaguer (OCEC) per Verdaguer Edicions. El 31 de març s'obre la convocatòria als aspirants al premi; el 30 d'abril termini per a l'admissió de participants; i el 20 de maig veredicte del premi en el marc de la Festa Verdaguer.

El nou premi coincideix amb el 50è aniversari de la Casa Museu Verdaguer, que organitza diferents actes durant aquest any per commemorar l'efemèride.
Arxivat a