Sant Miquel de Balenyà organitza un debat sobre si vol ser un nou municipi

El procés de la consulta s'allargarà una setmana per aconseguir un alt grau de participació

Redacció
10 de març del 2017
Actualitzat el 13 de març a les 11:08h
Els veïns de Sant Miquel de Balenyà votaran a partir del 26 de març si volen ser un municipi independent de Seva o no. Aquest dissabte s'organitza un debat a les 7 del vespre, a la primera planta del Casal. El procés començarà el 26, però s'allargarà tota una setmana perquè es vol arribar a un alt grau de participació.

Sant Miquel de Balenyà és una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) des de fa dos anys. Una EMD és un tipus d'entitat territorial per sota de l'Ajuntament, en aquest cas el de Seva, que es regeix per una junta de veïns, al capdavant de la qual hi ha un president. Aquestes entitats tenen una certa autonomia i poden gestionar alguns temes que només afecten el seu àmbit territorial.

Normalment, les EMD corresponen a antics municipis que d'aquesta manera recuperen una part de la seva autonomia perduda, o a nuclis de població de prou entitat dins de municipis extensos amb diverses localitats al seu interior. Sant Miquel de Balenyà té més autonomia, però no té totes les competències d'un ajuntament (com per exemple, les ordenances referides al POUM).