El Festival de Jazz de Vic acollirà l'únic concert a l'estat espanyol del trompetista noruec Arve Henriksen

La 19a edició del certamen tindrà lloc del 4 al 14 de maig

Arve Henriksen
Arve Henriksen | Voll-Damm Festival Jazz Vic
Redacció
11 de març del 2017
Actualitzat a les 9:30h
El músic i trompetista noruec Arve Henriksen és el primer artista confirmat del 14à Voll-Damm Festival Jazz Vic, en l'únic concert a l'estat espanyol que oferirà l'artista. El músic actuarà a la Jazz Cava de la capital d'Osona el proper 13 de maig a les nou del vespre i el concert servirà per presentar el seu nou àlbum 'Towards Language', que veurà la llum el proper 28 d'abril. Les entrades es podran adquirir anticipadament a través de la pàgina web del festival a partir del 13 de març i el preu serà de 20 euros. Mantenint la línia de presentar noves tendències del jazz i de la música improvisada, el festival jazzístic de la capital osonenca tornarà a apostar per una selecció d'artistes i formacions que s'arrisquen i busquen noves vies musicals que es donarà a conèixer properament.

Arve Henriksen ha enregistrat més de 140 treballs discogràfics ja sigui com a líder o com a col·laborador. El so de la seva trompeta és molt característic pel fet que la manera de tocar-la s'apropa més a la d'un instrument de fusta com la flauta que a un instrument pròpiament de metall. Arve també es pot reconèixer pel to de les seves composicions, que fan una clara referència a l'ambient de Noruega i pels solos acompanyats de cants, en què fa servir una veu de cap aguda i una subtil ambientació mb bases d'instruments electrònics.

El trompetista noruec ha col·laborat amb la majoria de grans músics d jazz del seu país, com Jon Balke Nils Petter Molvaer, Marilyin Mazur, Arild Andersen, Sidsel Endresen, Terje Rypdal o Audun Kleive, entre molts d'altres. També ha treballat al costat d'artistes internacionals com Laurie Anderson, John Paul o Bill Frisell. Actualment, a més d'oferir concerts en solitari, participa en diferents grups, entre els quals destaca Supersilent, Trio Mediaeval's Rimur, Warped Dreamer o Atmospherés.
Arxivat a