Capgirem demana al Club Patí Vic que expliqui públicament què farà amb els 50.000 euros

La formació demana al regidor d'Esports, Titi Roca, que no prengui part en negociacions i decisions que tinguin a veure amb el club per la seva vinculació

Redacció
09 de març del 2017
Actualitzat el 20 de març a les 12:20h
Capgirem Vic va mostrar el seu rebuig a la subvenció de 50.000 euros al Club Patí de Vic, aprovada en el darrer ple. La formació ha fet públic un comunicat demanant al Club que s'expliqui "públicament i documentadament com té previst la nova junta resoldre l'actual situació amb els diners que rebrà de l'Ajuntament".

La formació remarca que a l'inici d'aquesta legislatura el regidor d'esports, Titi Roca, en nom de l'equip de govern, "va assegurar-nos que amb ell s'havien acabat les subvencions a dit habitualment practicades per l'antic govern de CiU i ERC". A més, expliquen que els preocupa la manera com s'està gestionant la qüestió, on, a més de "poc transparent", "ens sembla èticament qüestionables que el regidor Titi Roca – amb estrets i coneguts vincles amb el Club Patí Vic – participi d'aquestes gestions". Consideren, doncs, que el regidor no hauria de prendre part en negociacions i decisions que tinguin a veure amb el club.

La formació reitera que els preocupa el futur de l'entitat i sobretot el futur dels treballadors, però que no poden donar suport a la transferència de diners públics a una entitat privada i "amb el greuge que no hem rebut informació, sense garanties de retorn a la ciutadania". Un import que, segons la formació, no garanteix ni la continuïtat del club ni la dels treballadors. Per això, considera que aquesta sortida proposada al ple és un pedaç.

Alhora remarquen que la "gestió dels darrers anys del Club Patí Vic ha estat absolutament nefasta" i que el club té un deute superior a 2 milions d'euros i una investigació judicial oberta per presumptes delictes contra la Seguretat Social. Capgirem explica que aquesta modificació del crèdit hauria d'haver anat acompanyada d'una auditoria pública "que expliqués com s'ha arribat fins a la situació actual, a més d'un pla de viabilitat de l'entitat i d'unes garanties".

Capgirem va proposar municipalitzar les instal·lacions i l'escola d'hoquei base i de patinatge per garantir la viabilitat del club. D'aquesta manera, segons la formació, "la ciutat guanyaria unes instal·lacions públiques necessàries i, alhora, garantiríem el futur del club i dels seus treballadors".
Arxivat a