El poeta Joan Margarit i el guitarrista Chicuelo, caps de cartell del Cicle de Duets de Jazz de Centelles

Les actuacions de la cinquena edició començaran a partir del 19 de març

Serra, Arisa i Viñolas durant la presentació del cartell de la cinquena edició
Serra, Arisa i Viñolas durant la presentació del cartell de la cinquena edició | Toni Carrasco
Toni Carrasco
09 de març del 2017
Actualitzat el 10 de març a les 8:34h
El poeta Joan Margarit i el guitarrista Chicuelo seran a Centelles amb motiu de la 5a edició del Cicle de Duets de Jazz. D'una banda, la llegenda viva i un dels millors guitarristes del món, Juan Gómez, Chicuelo, actuarà al costat del pianista Marco Mezquida i del percussionista Paco de Mode, el proper diumenge 2 d'abril a les set de la tarda al Casal F. Macià. Conegut, junt a Tomatito i Raimundo Amador, com un dels tres millors guitarristes vius actuals del món del flamenc ha acompanyat a cantaors com el badaloní Miguel Poveda, José Mercé, Sara Baras, Mayte Martín, Camarón de la Isla, Diego El Cigala o Duquende.

També ha compost cançons per a pel·lícules com Blancaneus, aconseguint fins i tot un Goya. El guitarrista català, nascut a Cornellà de Llobregat, ha donat la volta al món mostrant el seu art i fusionant-lo amb altres cultures, arribant al Japó on des del 1992 és director musical de la companyia de dansa japonesa Shoji Kojima.

D'altra banda, el diumenge 9 d'abril està previst la segona actuació estelar d'aquest cicle de Duets de Jazz i Músiques improvisades amb l'espectacle poètic i musical "Des d'on tornar a estimar", a càrrec del poeta Joan Margarit; amb el seu fill, el saxofonista Carles Margarit i del pianista, Xavier Algans. El mateix Margarit llegirà els seus poemes i el seu fill els musicarà a ritme de jazz, tot un luxe pels sentits.

Les actuacions començaran el proper diumenge 19  de març al punt del migdia al Passeig amb el duo format pel saxofonista centellenc i músic de Bonobos, David Nuri i el guitarrista Victor Nin, que habitualment acompanya al cantautor, Cesc Freixas. El mateix diumenge al vespre tindrà lloc a les set de la tarda un altre concert del cicle amb la guitarra de Dani Pérez i el contrabaix de David Mengual. I el 26 de març també a les set de la tarda al Casal un altre duet de luxe amb Toni Saigi al piano i Fernando Brox a la flauta.

Tot i tenir un pressupost molt ajustat, de 4.000 euros, el cicle amb tant sols cinc anys d'existència ja s'ha fet un espai dins el món del jazz del nostre país. El certamen es va presentar el dimarts passat al vespre a la sala de plens de l'ajuntament i es va comptar amb la presència de l'ànima del projecte, David Viñolas; el regidor de cultura,  Xavier Serra i l'alcalde de la vila, Miquel Arisa. El primer concert al Passeig és gratuït i els preus dels altres quatre oscil·len entre els 5 i els 15 euros.
 

Consulta tota la programació

Arxivat a