Calldetenes fa classes per promoure l'alfabetització en català de persones adultes d'origen estranger

Es tracta del programa "Lletres per a tothom" que la Generalitat ha concedit al Consell Comarcal d'Osona

El curs va començar el 7 de març.
El curs va començar el 7 de març. | Consell Comarcal d'Osona
Redacció
09 de març del 2017
Calldetenes va començar aquesta setmana classes per promoure l'alfabetització en català de persones adultes d'origen estranger. Es tracta d'un curs del programa "Lletres per a tothom" que la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya ha concedit al Consell Comarcal d'Osona. El Servei d'Acollida i Integració porta a terme aquest curs amb l'Associació educativa i cultural Ordit a Calldetenes per usuaris del mateix municipi i d'altres veïns. Va començar el 7 de març i acabarà el 14 de desembre amb una durada de 120 hores (90 hores lectives i 30 hores d'activitats que es vincularan amb entitats del municipi).

Els destinataris del curs són persones adultes d'origen estranger del municipi de Calldetenes que vulguin millorar la lectura i l'escriptura, però també d'altres municipis d'Osona. En aquests moments hi ha inscrites 16 persones procedents de Marroc, Senegal, Romania i Catalunya, residents a Calldetenes i a Sant Julià de Vilatorta.

El programa "Lletres per a tothom" és un recurs formatiu per municipis que no compten amb Escola d'Adults i està dissenyat específicament per persones immigrades residents a Catalunya que manifesten dificultats d'expressió escrita i comprensió lectora i compta amb les hores necessàries i el material adaptat per poder-ho aconseguir.