El Carnaval de Balenyà concentrarà gairebé un miler de participants

En la quinzena edició del carnaval s'hi desplacen altres carrosses de Tona, Aiguafreda i Centelles

Carnaval dels Hostalets de Balenyà, el 2016
Carnaval dels Hostalets de Balenyà, el 2016 | Comissió de Carnaval
Toni Carrasco
02 de març del 2017
Els Hostalets de Balenyà acull aquest dissabte la 15a edició del seu Carnaval amb un èxit ja assegurat de participació. Està previst que participin a la rua colles grans i petites provinents del mateix municipi, però també de pobles veïns com Tona i Aiguafreda, però sobretot de les colles de Centelles.

En el moment de publicar aquesta notícia, hi ha inscrites sis colles grans (de més de 35 participants) i onze de petites a part de la carrossa de l'organització. A tall d'exemple destacar una colla de Tona que compta amb més de cent cinquanta components. Hi seran presents les colles centellenques que han lluït enguany arreu i que també han guanyat premis a Torelló com el Purgatori Parade, Amics i Parents, etc. En total està previst que participin en la rua més de vuit-centes persones.

La rua començarà a les set de la tarda davant del pavelló i clourà dues hores després al mateix indret on està previst una botifarrada popular, amb un miler d'entrepans, el ball de carnaval i l'entrega de premis. Tots els actes són d'entrada gratuïta. El jurat estarà format per Manoli Hurtado, Josep Febrer, Rosa Sala com a membres de diferents entitats locals i Joan Roma, de la comissió organitzadora.

No obstant la festa començarà demà divendres al matí a un quart d'onze amb la tradicional rua infantil i la participació de tota la mainada del poble de les escoles Joan XXIII i de la guarderia, El Roc Petit. L'endemà dissabte al matí a la plaça Josep Espona, de dotze a dues, tindran lloc uns Jocs Gegants i un taller de màscares per a tothom.

A dos quarts de dues del dissabte al mateix indret, la comissió organitzadora farà el pregó de Carnaval i on l'alegalitat d'una votació popular serà l'eix central de l'acte. El fil conductor serà l'elecció d'un pregoner a través d'una votació popular, però la irrupció de les forces de l'ordre d'un altre estat ho impedirà i confiscarà l'urna. A les dues està prevista l'entrega de premis del Concurs d'aparadors i on han pres part una desena d'establiments.

Per a més informació, inscripcions a la rua i compra de tiquets per al sopar us podeu adreçar al FlikFlak Punt Jove; la Llibreria Gatzerí i el Forn Nou.
 

Recull de galeries de fotos del Carnaval de Balenyà

Recull de galeries de fotos del Carnestoltes a Osona

Arxivat a