L'alcaldessa de Vic remarca el compromís d'integrar a la comarca les persones refugiades

Erra visita el Seminari de Vic i conversa amb el coordinador territorial de Dianova, Toni Tort, qui gestiona l'acollida

Toni Tort, Raimon Casals, Anna Erra i Àlvar Solà
Toni Tort, Raimon Casals, Anna Erra i Àlvar Solà | Ajuntament de Vic
Redacció
23 de febrer del 2017
Actualitzat a les 14:59h

L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, va remarcar els reptes que suposa la fase d'integració de les persones acollides al Centre de Protecció Internacional (CPI) Dianova Catalunya-Vic, en el marc d'una visita privada que es va realitzar aquesta setmana a la instal·lació, acompanyada, entre d'altres, de Raimon Casals, gerent del Seminari de Vic, i d'Àlvar Solà, regidor de Benestar Social i Família del consistori.

Segons informa l'Ajuntament de Vic, Erra va conversar amb el coordinador territorial de Dianova, Toni Tort, i junts van destacar la importància i el compromís d'integrar a la comarca a les 41 persones acollides al centre procedents de nacionalitats diverses. Aquesta integració està contemplada dins de la segona etapa del programa de protecció internacional de Dianova, que té la finalitat d'aconseguir la plena autonomia de les persones sol·licitants o beneficiàries d'asil i refugi.

Durant la visita, l'alcaldessa de Vic es va mostrar satisfeta del funcionament del centre, destacant les instal·lacions i l'entorn excepcional que proporciona el Seminari de Vic, on estan allotjades les persones beneficiàries.

A mitjan març, farà sis mesos que van arribar les primeres persones refugiades a Vic. Les 41 persones refugiades que ha acollit la ciutat són de catorze nacionalitats diferents. Hi ha, per exemple, persones de Síria, Ucraïna, Armènia i Veneçuela. Entre aquests hi ha sis famílies (28 persones) i 13 persones que van arribar soles; són 23 homes i 18 dones, dels quals 12 són infants (entre 4 i 16 anys) i també hi ha dos nadons.
 
Arxivat a