Sis estudiants vinculats a la UVic-UCC participen a la Uniraid 2017, que comença aquest dissabte a Tànger

La Uniraid és un viatge-aventura solidari de 9 dies adreçat a universitaris, que se celebra del 25 de febrer al 5 de març per carreteres i deserts del Marroc

El viatge solidaria de 9 dies recorrerà carreteres i deserts del Marroc
El viatge solidaria de 9 dies recorrerà carreteres i deserts del Marroc | UVic-UCC
Redacció
22 de febrer del 2017
Aquest cap de setmana arrenca l'edició 2017 de la Uniraid, el viatge-aventura solidari amb cotxes de més de 20 anys que s'adreça a universitaris i que tindrà lloc del 25 de febrer al 5 de març per carreteres i deserts del Marroc. Un total de sis estudiants vinculats a la UVic-UCC s'han inscrit en aquesta edició de la prova.

Per una banda hi participaran dos estudiants de grau de la UVic: Pau Bonet, alumne del grau de Màrqueting i Comunicació Empresarial, que correrà juntament amb Martí Roca; i Elisabet Casanovas, que s'acaba de graduar en Fisioteràpia, i que participarà amb Iris Chappuis. A més, a la prova hi participaran quatre estudiants de BAU, el Centre Universitari de Disseny de Barcelona adscrit a la UVic-UCC: es tracta de Tomàs Riera i Clàudia Campmany, i d'Andrea Àlvarez i Ariadna Bailly. A la darrera edició de la Uniraid ja hi va participar un equip de la UVic-UCC, format per Albert Bigas i Àlex Lara, dos estudiants de Mecatrònica que van completar la ruta a bord d'un Seat Panda que ells mateixos havien preparat per fer la travessa pel desert.

Tànger serà el punt d'inici i final d'aquesta edició de la Uniraid, que durà els participants a creuar el Marroc passant per l'Atlas, el desert d'Erg Chebbi i Marrakesh. Durant el trajecte, cada equip entregarà un mínim de 30 quilos de material escolar solidari a pobles del desert prèviament identificats per l'organització. En total seran nou dies i set etapes, que combinaran la conducció per carreteres de muntanya, pistes, sorra i dunes. Els participants les hauran de superar a bord d'un cotxe de més de 20 anys, que no sigui 4×4 i tingui una cilindrada màxima de 1.300 cc. Aniran equipats només amb un roadbook, un mapa i una brúixola, sense GPS ni dispositius electrònics. A més, en el transcurs de la ruta l'organització desafiarà els participants amb proves complementàries d'estratègia i habilitat.

La Uniraid no pretén fomentar la competició entre els equips, sinó que té com a objectiu despertar en els participants una sèrie de valors que seran claus per al seu futur en el mercat laboral, com a emprenedors i com a professionals. En aquesta sisena edició hi participaran cent equips de dues persones cadascun, procedents d'Espanya, Andorra, Portugal i França. Els equips participants ja són de camí al Marroc per posar en marxa la seva aventura solidària.