Mor el pare franciscà Lluís Rocaspana

La seva figura va destacar per la tasca integradora vers la població nouvinguda i els seus cultes

Redacció
21 de febrer del 2017
Actualitzat el 01 de març a les 17:46h

El pare franciscà Lluís Rocaspana (La Ràpita de Vallfogona, 1937) va morir la matinada de dilluns a dimarts als 79 anys. Tal com va confirmar l'Orde dels Pares Franciscans a Osona.com, l'acte de comiat va ser el dimecres a les 10 a Sabadell, on residia actualment. El pare Lluís Rocaspana va ser molt conegut per ser una persona molt implicada a la ciutat de Vic, sobretot en el barri del Remei, on va passar 27 anys dels 50 de sacerdoci.

Va conèixer l'evolució del barri des de les onades d'immigració espanyola dels anys seixanta fins a la nova formada que ha vingut dels cinc continents en aquests temps recents. Convençut que calia estar al costat dels defensors de la llibertat, va obrir les portes a les reunions clandestines de l'oposició antifranquista. Però ja en democràcia, va haver de patir amb dolor l'enderrocament de l'antic convent.

En aquests darrers anys a Vic, el treball del pare Lluís va destacar per la seva tasca integradora vers la població nouvinguda i els seus cultes, en un barri amb un índex molt elevat d'immigrants. Tant el pare Lluís com l'altre frare que hi havia a la parròquia del Remei, Albert Salarich, van haver de deixar la ciutat per manca de relleu generacional a finals del 2012. D'aquesta manera, es va tancar una etapa de 800 anys de presència de la comunitat franciscana a Vic. A la parròquia del Remei, hi van arribar als volts de 1750.
 

Fotos de la festa de comiat dels dos pares franciscans

Fra Lluís Rocaspana en una imatge del 2008. Foto: Adrià Costa


Lluís Rocaspana, a Sant Francesc s'hi Moria, el Diumenge de Rams de 2005. Foto: Osona.com

 

Comiat de la comunitat franciscana de la parròquia del Remei. Foto: Adrià Costa.


 
Arxivat a