La Diputació ajuda a optimitzar l'energia de l'Ateneu de Sant Hipòlit de Voltregà

L'edifici és poc eficient energèticament

Ateneu de Sant Hipòlit de Voltregà.
Ateneu de Sant Hipòlit de Voltregà. | Diputació de Barcelona
Redacció
21 de febrer del 2017

L'Ateneu de Sant Hipòlit de Voltregà és poc eficient energèticament (qualificació energètica E). Així ho ha determinat la Diputació de Barcelona en la certificació i tramitació energètica que ha fet de l'edifici.

Per això, la Diputació ha elaborat un estudi per a l'optimització energètica de l'edifici amb l'objectiu de posar a disposició del consistori una eina per optimitzar el consum d'energia i les emissions de CO2 d'aquest equipament. La Diputació ha entregat aquest estudi a l'Ajuntament de Sant Hipòlit.

El treball de l'edifici inclou un seguit de mesures per disminuir el consum energètic i les emissions de CO2 de l'edifici fins poder obtenir una qualificació A amb un estalvi d'emissions del 80%, similar als estàndards previstos per al 2020 d'edificis d'emissions quasi nul·les (nZEB).

El Reial decret 235/2013 de 5 d'abril, de procediment bàsic per a la certificació de l'eficiència energètica dels edificis, decreta l'obligació de disposar del certificat d'eficiència energètica a tots els edificis propietat o ocupats per administracions públiques amb una superfície útil superior a 250 m2. Amb aquest treball el municipi disposa d'un document de guia per aconseguir uns equipaments més respectuosos amb el medi ambient.