Albert Orriols guanya el Ral·li Esprint Sant Julià més disputat de la història

El vigatà ha marcat el mateix temps que Xavier Domènech i han hagut de desempatar amb el primer escratx | Josep M. Membrado ha quedat tercer, a 2,1 segons, i ha completat un podi de luxe

Redacció
20 de febrer del 2017
Actualitzat el 22 de febrer a les 16:13h

El podi del XX Ral.li Esprint Sant Julià Foto: Escuderia Osona


La 20a edició del Ral·li Esprint Sant Julià no ha decebut a ningú. La prova, que s’ha disputat aquest diumenge, 19 de febrer, ha tingut un final d’infart, amb un desenllaç que s’ha conegut just abans de pujar al podi: Albert Orriols ha estat el vencedor tot i que ha marcat el mateix temps que Xavier Domènech. El pilot de l’Escuderia Osona ha guanyat perquè, per desempatar, s’ha fet constar que ha marcat el primer escratx, tal com especifica la normativa.

L’organització ha mantingut el mateix traçat de l’any passat: el tram l’Enclusa-Romagats i el de Coll de Mansa. Els cotxes han hagut de fer tres passades a cadascun d’ells. El ral·li constava d’un total de 87,1 quilòmetres, dels quals 33,6 eren cronometrats.

Finalment, a la prova hi ha participat 45 equips. En la categoria de velocitat, hi havia 38 inscrits, i en la de regularitat, set. Matinal assolellada i molt de públic a la carretera.
El ral·li, ja des de l’inici, ha estat cosa de tres. Per un costat, Albert Orriols-Lluís Pujolar, que estrenaven un Skoda Fabia R5 acabat d’arribar de Txèquia; per una altra, Xavier Domènech-Àxel Coronado (Motor Club Sabadel), amb un Citroen DS3 VTI R5; i com a espectador de luxe, el tàndem Josep M. Membrado-Jordi Vilamala (Escuderia Gironella), actuals campions de Catalunya en les tres disciplines (terra, asfalt i absolut), amb el seu Ford Fiesta ST R5.
 

Albert Orriols al Coll de Mansa Foto: Escuderia Osona


Orriols ha marcat tres escratxs, en les tres passades a Coll de Mansa, mentre que Domènech s’imposava en els tres trams de l’Enclusa-Romagats. Juntament amb Membrado, han marcat uns temps molts semblants durant tot el ral·li i mai han estat separats per més de 3 segons. A l’arribada, i després d’una petita reacció d’Orriols, suspens: el vigatà i Domènech han marcat exactament el mateix temps final, amb les mateixes dècimes de segon (20’46.7) el que ha obligat a desempatar tal com especifica la normativa apuntada anteriorment. Membrado ha finalitzat a 2.1 segons dels primers classificats.

Amb aquest resultat, Orriols iguala, amb quatre victòries, el palmarès de Jordi Zurita, que fins ara era el pilot que havia guanyat en més ocasions el Ral·li Esprint Sant Julià. Membrado l’ha guanyat en tres ocasions.

Orriols es mostrava molt satisfet a la línia de meta, més tenint en compte que el cotxe va arribar dijous i no havia tingut temps de provar-lo. “Hem fet tres escratxs i hem marcat millors temps a tot arreu que l’any passat. Hem mantingut un bon ritme de cursa i hem anat adaptant el cotxe a mesura que avançava la prova”, deia el vigatà, que enguany s’està plantejant tornar a competir al Campionat de Catalunya. “Arribar i moldre. Ha valgut la pena tot l’esforç que hem fet pel cotxe”, ha conclòs.
 

Domènech ha dominat al tram de l'Enclusa-Romagats Foto: Escuderia Osona


Per la seva banda, Domènech també estava content, tot i el segon lloc: “Fantàstic, més disputat no podia ser”. En una mateixa línia s’expressava Membrado: “Ha estat un ral·li genial i hem gaudit molt". "Hem sortit una mica ‘encantats’ i llavors ens ha costat molt recuperar”, reconeixia l'olostenc.

A la resta de posicions de privilegi, en quart lloc, un equip de casa, Dani Balasch-Manel Muñoz (Escuderia Osona), ja a 42 segons de vencedor. A 1’12.7, el cinquè classificat, Climent Domingo-Sílvia Mínguez (Escuderia la Selva).

L’Escuderia Osona també guanya la regularitat

En la prova de regularitat hi han participat set equips. El vencedor escratx de la prova i de la categoria RS ha estat el tàndem de l’Escuderia Osona José Luís Moreno-Isidre Noguera, que ha marcat 77,3 punts.

En segona posició i primers classificats de la categoria RSS s’ha classificat l’equip Gerard Álvarez-Maria Rosa Mas, del Motor Club Sabadell. Ha marcat 161,5 punts.
Classificacions, al web Escuderia Osona.