La cultura de Vic, a debat

Comencen els grups per discutir quin Pla d'Acció Cultural (PAC) es vol per la ciutat

Representants dels equipaments culturals de Vic.
Representants dels equipaments culturals de Vic. | Carles Fiter
Redacció
16 de febrer del 2017
Actualitzat a les 15:37h

Vic ha començat a decidir quina cultura vol per la seva ciutat, a través del nou Pla d'Acció Cultural (PAC). Concretament, va iniciar les dues primeres sessions aquest dimecres a La Central i l'espai ETC, on s'hi ha inscrit més d'un centenar de persones, algunes d'elles participants en més d'un grup de debat i discussió.

Els agents culturals i la programació cultural de la ciutat van ser la temàtica d'aquestes primeres jornades acollides amb èxit i moderades per Jaume Colomer, assessor del PAC de Vic encarregat i finançat pel Centre d'Estudis i Recursos Culturals (CERC).

Tardes i vespres de dimarts

Les sessions es faran cada dimarts de dos quarts de 5 a dos quarts de 7 de la tarda i de 7 a 9 del vespre, del 14 de febrer al 25 d'abril. En total se'n faran una vintena a deus espais diferents: La Central, Espai ETC, Museu Episcopal, Teatre L'Atlàntida, Centre d'Arts Contemporànies, L'Ateneu, Biblioteca Joan Triadú, Institut del Teatre, La Farinera i la regidoria de Cultura.

Joan López, Just Palma, Jaume Puig i Xavier Solà, tres ex regidors de Cultura de l'Ajuntament, també participen en aquestes reunions juntament amb la regidora de Cultura i Museus, Susagna Roura. De fet, Roura, explica que l'Ajuntament de Vic farà alguna sessió més a altres sectors poblacionals amb la idea d'eixamplar la mirada cultural a través de les regidories de Participació ciutadana, Educació, Joves i Cultura.

Per fer-ho el més participatiu possible, si algú té interès i encara no s'ha apuntat en aquestes jornades pot participar-hi enviant un correu electrònic a [email protected] recordant que es faran sessions sobre agents culturals; programació cultural; infraestructures culturals; projecció comarcal, nacional i internacional de l'oferta cultural; formació i creació com a bases del sistema; àmbits d'acció cultural; els serveis de lectura pública; les arts en viu; cultura i educació; i governança i política cultural de l'Ajuntament.

El Pla d'Acció Cultural (PAC) serà el document marc i el full de ruta pels propers anys en relació a la cultura a la ciutat de Vic. Després de VICCC i de la reflexió al voltant del model de gestió de l'Atlàntida es fa necessari generar una reflexió i prioritzar unes línies estratègiques compartides entre el govern de la ciutat, els agents culturals i la ciutadania. D'aquest treball en sortirà la radiografia cultural de la ciutat que definirà la voluntat de la ciutadania. A partir d'aquí, s'elaboraran les línies estratègiques que es desplegaran en accions concretes.
Arxivat a