Pep Sánchez puja l'«Everest» d'Osona per una causa solidària

El manlleuenc aconsegueix pujar 14 vegades a Bellmunt i tarda més de 20 hores | El recapte per la investigació de la síndrome de Dent encara està obert

Pep Sánchez pujant a Bellmunt
Pep Sánchez pujant a Bellmunt | Josep M. Montaner
Redacció
16 de febrer del 2017
Actualitzat a les 10:11h
L'ultra fondista de Manlleu Pep Sánchez va aconseguir pujar 14 vegades a Bellmunt aquest dimecres per un objectiu solidari. El manlleuenc ho va fer en bicicleta per a recollir fons per la síndrome de Dent, una malaltia rara de caràcter hereditari i d'origen genètic, que afecta principalment els ronyons.

El repte es deia Retto Everestings Challenge, en clara referència a l'Everest. El desnivell positiu de Bellmunt és de 660 metres, una inclinació mitjana de 6,2 quilòmetres i una última rampa del 23%. El desnivell acumulat després de les 14 pujades equival als 8.850 metres de l'Everest.

Fa temps que el manlleuenc col·labora amb la família d'un nen que pateix aquesta malaltia, per donar visibilitat a aquesta síndrome i recollir fons per a la seva investigació. El de Manlleu va arrencar a les 5 del matí de Sant Pere de Torelló i va fer l'últim ascens a dos quarts de 3 de la matinada. Va tardar, doncs, més de 20 hores a fer el record amb la seva bicicleta Orbea Alma fins a Bellmunt. Òbviament va baixar de la bicicleta per fer els àpats i descansar.

L'esportista esperava recaptar 8.850 euros (els mateixos metres de desnivell positiu del recorregut) i finalment, en l'últim ascens, va recaptar 525 euros. Tot i així, la iniciativa encara està oberta a aficionats i seguidors a través del web Retto.com. Es poden comprar "metres de desnivell" a través de la botiga, adquirint un producte solidari de la iniciativa, aportant així una donació a l'associació ASDENT.
 

Fes la teva donació

Pep Sánchez ha començat a pujar a les 5 del matí. Foto: Josep M. Montaner

 

El manlleuenc ha aconseguit el seu repte Foto: Josep M. Montaner

 

Pujant a Bellmunt. Foto: Josep M. Montaner