L'associació H celebra «25+1» anys reivindicant el seu paper en la promoció de l'art

L'entitat de Vic organitza una ampla programació d'actes, que comença aquest dissabte

Redacció
10 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:43h
Durant la presentació.
Durant la presentació. | Monmar Comunicació
El març del 1991 naixia H. Associació per a les Arts Contemporànies i enguany celebren el seu 26è anviversari (d'aquí el logotip "25+1"). L'entitat, que s'encarrega de la gestió del Centre d'Arts Contemporànies de Vic (ACVic), vol reivindicar el seu paper en l'impuls i la difusió de l'art contemporani, amb una ampla programació d'actes.

La iniciativa vol donar a conèixer el paper que ha tingut l'associació en la divulgació i l'impuls de l'art contemporani al territori atorgant-li la visibilitat que es mereix. La programació d'allargarà durant tot l'any i contempla una quinzena d'activitats culturals lúdiques.

Una exposició com a tret de sortida

El tret de sortida de l'aniversari és l'exposició "Creu en 20 coses impossibles abans d'esmorzar", comissariada pels artistes osonencs Irene Solà i Arnau Musach, proposa tota una sèrie d'accions el dia de la inauguració, que és aquest dissabte a les 7 del vespre.

La mostra simbolitza el concepte de festa i el seu ritual "partint de les traces que deixen les accions; com els globus i les restes de menjar que trobes quan et lleves l'endemà d'una celebració a casa teva", expliquen. L'exposició acull obres molt diferents de camps com la poesia, la filosofia, la investigació, etc". La mostra del Museu de la Pell de Vic es podrà veure fins al 26 de març.

Activitats durant tot l'any

La programació d'activitats durarà tot l'any amb una sèrie de propostes lúdiques i culturals i la col·laboració de nombroses institucions, entitats i empreses. Els actes inclouen la participació de noms destacats del panorama cultural actual, com Albert Serra i la seva pel·lícula La mort de Lluís XIV, que es projectarà en el marc de la programació de Cineclub Vic; Jordi Oriol, amb l'obra La caiguda d'H, que es representarà al Casino de Vic sota l'organització de L'Atlàntida; o bé el filòsof Xavier Antich, que farà una conferència.

També es durà a terme una lectura de textos de poetes pintors a cura de Víctor Sunyol i un taula rodona d'homenatge al crític Manel Clot. Per la seva banda, Jordi Lafon i Toni Ferron presentaran les seva últimes publicacions en col·laboració amb Adicciones Porquesí. Una altra activitat serà un dinar festiu el 10 de juny obert al públic en què es duran a terme performances, circ, arts de carrer, actuacions musicals i de discjòqueis, etc.
Arxivat a