Manlleu acull un Festival Underground solidari per combatre la neurofibromatosi

Es podran escoltar les actuacions musicals de Pep Poblet, Roger Usart i Guillem Roma

1200_1486555735compartir
1200_1486555735compartir
Redacció
08 de febrer del 2017
Actualitzat el 14 de febrer a les 11:17h
Aquest diumenge, Manlleu acull un Festival Undreground solidari per lluitar contra la neurofibromatosi, una malaltia del sistema nerviós. L'esdeveniment es farà a partir de les 10 i fins a les 2 del migdia a la planta -2 del pàrquing de la plaça de Manlleu.

La primera part (de 10 a 12) hi haurà treballs manuals, maquillatge infantil, jocs infantils, coca i xocolata, dance show dels alumnes del Gimnàs Fina i Estudi 67 i l'actuació del cor de noies Nàiades. La segona part (de 12 a 2), incorporarà més espectacles de dansa, vermut solidari, tall de pernil en directe, cervesa i còctels solidaris i les actuacions musicals de Pep Poblet, Roger Usart i Guillem Roma.

El festival està organitzat pel Centre de Salut Fitness Spa, Salut Fina, Estudi 67 i l'Associació Catalana de les Neurofibromatosis (Acnefi). Tots els beneficis obtinguts es destinaran a combatre la neurofibromatosis. Actualment 1 de cada 2.500 nascuts la pateixen i no existeix cap tipus de fàrmac que curi el trastorn, cap inhibidor dels efectes i no hi ha patrons detectats de la seva evolució.

Els afectats poden presentar des de taques cafè amb llet a la pell, tumors benignes i malignes per qualsevol part del cos, tumors plexiformes, gliomes òptics, hipertensió, pubertat precoç, sordesa, trastorns d'aprenentatge i conducta, displàsies als ossos llargs del cos, macrocefàlia, hidrocefàlia, paràlisis facial i en alguns casos dificultats cognitives severes. L'esperança dels malalts és trobar una cura o un medicament de per vida que eviti l'aparició de tumors, gliomes o neurofibromes.

Des de l'organització s'espera superar la xifra de participants i de recaptació de l'edició del 2015; i es convida a la ciutadania a participar de les diferents activitats solidàries. Si no poden participar-hi també tenen oberta aquesta plataforma web per recaptar fons.
 

Cartell de l'esdeveniment

Arxivat a