Canvi radical de temps amb pluges i possibles nevades a cotes mitjanes

Un front fred deixarà precipitacions, especialment a la meitat nord, amb neu inicialment per sobre els 1.500 metres però que pot baixar fins als 600

Redacció
07 de febrer del 2017

La neu va enfarinar aquest dilluns les cotes altes del Lluçanès. Foto: Josep Martínez Castro


Canvi sobtat i radical de temps. Després d'un parell de dies de bonança meteorològica amb migdies més propis de la primavera que del febrer, aquest dimarts a la nit un front fred portarà pluges i possibles nevades a cotes mitjanes.

Les precipitacions inicialment començaran amb una cota de neu altíssima, entre 1.500 i 1.800 metres. Començaran aquest vespre a la meitat nord del país i localment seran intenses. A mesura que passin les hores –i que es mantingui la precipitació intensa- la neu anirà baixant. De matinada, se situarà a l'entorn dels 700-800 metres malgrat que localment pot baixar per sota (500-600).

A banda del Pirineu, la zona on les precipitacions poden ser més importants és el quadrant nord-est, especialment en comarques com Osona, la Garrotxa i el Gironès, entre altres. En aquest sentit, la nevada pot ser significativa en massissos com el Montseny, Guilleries i altres punts de la serra Transversal.

A mesura que avanci la jornada, les clarianes aniran a més i la nevada quedarà restringida a la cara nord del Pirineu. El Servei Meteorològic de Catalunya, de moment, només ha emès un avís de neu per les comarques pirinenques.