METEO La neu torna al Lluçanès

A partir d'aquest dimarts tornen les pluges i baixaran lleugerament les temperatures a la matinada

Santuari dels Munts de Sant Agustí de Lluçanès
Santuari dels Munts de Sant Agustí de Lluçanès | Josep Martínez Castro
Redacció
07 de febrer del 2017
Actualitzat a les 9:04h
L'episodi de vent de diumenge i dilluns ha estat especialment intens, però Protecció Civil només manté el pla en prealerta per fort vent fins al Pirineu i a les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre. Com es pot veure en les imatges de Josep Martínez Castro, al Lluçanès va haver-hi neu amb torb que va enfarinar de nou el Santuari dels Munts de Sant Agustí de Lluçanès i el Pedraforca.

Ara és el torn de les pluges. A partir d'aquesta tarda s'esperen precipitacions a la meitat nord i est (Osona, Ripollès, Berguedà, Bages, Solsonès…) i no se'n descarten a la resta del territori. Les pluges seguiran de la matinada de dimarts a dimecres, fins a primera hora del matí al litoral i al prelitoral central i nord. De cara dimecres, el cel seguirà ennuvolat i amb algunes precipitacions.

D'altra banda, el dimecres també baixaran lleugerament les temperatures. La cota de neu també baixarà i se situarà inicialment a 900 metres al vessant nord del Pirineu i baixarà fins a nevar a totes les cotes a partir de migdia. A la resta del territori la cota se situarà al voltant dels 1100 metres i baixarà ràpidament fins als 800 metres al llarg del matí.
 

La neu va enfarinar les cotes altes del Lluçanès. Foto: Josep Martínez Castro

 

El Pedraforca vist des del Lluçanès. Foto: Josep Martínez Castro