Concert solidari «Cantem Àfrica», aquest diumenge al Cirvianum de Torelló

Hi participen les corals Belles Arts de Sabadell i de les escoles de música de Manlleu i Torelló

Redacció
03 de febrer del 2017
La Fundació Main i l'Associació Afrocatalana d’Acció Solidària promouen, aquest diumenge a les 6 de la tarda, el concert Cantem Àfrica, al Teatre Cirvianum de Torelló. Es tracta d'un espectacle solidari a benefici dels infants del centre de menors del carrer Hlayiseka (Moçambic) i de l’orfenat La Joie des Orphelins (Senegal).

Cantem Àfrica compta amb la direcció musical de Jordi Lluch i Buia Reixach, amb direcció d’escena a càrrec de Clara del Ruste. Hi intervindran la Coral Belles Arts de Sabadell, el Cor Infantil de l’Escola Municipal de Música de Manlleu, l’Escola de Música de Torelló, a més de Clara del Ruste (narradora), Touty Mané (ballarina), El Hodji Mossaly (kora i djembé), Sam Sussoh i Glòria Peig (piano).

Aquest espectacle és un projecte coral multicultural i solidari, que proposa deu cançons tradicionals africanes harmonitzades per a cor mixt per part de compositors catalans de reconegut prestigi, com ara Francesc d’Assís Pagès, Albert Guinovart, Baltasar Bibiloni, Xavier Sans, Xavier Pastrana i Jordi Domènech. Les cançons són interpretades en llengües originals (wòlof, mandinga, changana i ronga), algunes amb acompanyament de piano o percussió.

Cantem Àfrica és també la voluntat de generar una dinàmica grupal participativa que permeti, a través del cant, amarar-se de la riquesa de la tradició musical oral africana i aprofitar l’impacte de la bellesa d'interpretar-les coralment per promoure un sentiment de solidaritat vers situacions de greuge que viuen infants d'arreu del món.

L’objectiu del concert és donar suport a projectes de cooperació internacional a Moçambic i al Senegal que treballen amb infants i adolescents del carrer, orfes i recuperats de xarxes de prostitució infantil. Per això, tots els beneficis del concert es destinaran als projectes Le Joie des Orphelins (Senegal) i Hlayiseka (Moçambic).
 

Compra les entrades de l'espectacle

Arxivat a