Nova iniciativa per evitar despreniments a la C-17: 33.000 m2 de malla metàl·lica

Les actuacions entre Granollers i Centelles també consistiran a estendre paviment antilliscant, i a reforçar el ferm i es millorarà el drenatge i la senyalització

Redacció
03 de febrer del 2017
Actualitzat el 07 de febrer a les 12:08h

Un operari, instal·lant malla metàl·lica a Tagamanent Foto: Jaume Ventura


El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de dues obres de seguretat viària a l’autovia C-17 entre el Vallès Oriental i Osona per un valor total de 2,2 milions d’euros: es millorarà el ferm entre la Garriga i Centelles i els talussos entre Granollers i Centelles en uns obres que s’iniciaran a la primavera.

Una part d’aquests treballs invertirà un milió d’euros per a millorar la protecció i l’estabilitat de d’una vintena de talussos en el tram entre Granollers i Centelles per evitar que, si hi ha despreniments, afectin a la via com el que va causar un accident mortal fa uns mesos. En total, es col·locaran més de 33.000 metres quadrats de malla metàl·lica per protegir la calçada de la possible caiguda de material.

D’altra banda s’invertirà 1,2 milions en la instal·lació de nou paviment antilliscant en diversos trams entre l’accés sud de la Garriga i l’accés sud de Centelles. Cal recordar que només en aquest tram hi passen 35.000 vehicles diaris, un 8% dels quals són camions. El Departament de Territori ha precisat que s’actuarà en diversos trams: a la calçada en sentit a Vic es treballarà en 13 punts que sumen una longitud de 6 quilòmetres; i a la calçada sentit cap a Barcelona, es milloraran 6 trams, amb una longitud de 4 quilòmetres.
 

Mapa amb part de les actuacions Foto: Departament de Territori i Sostenibilitat


Mesures addicionals

A més d’aquests projectes, la generalitat ha iniciat la licitació per 7,2 milions de la redacció de dos projectes de millores addicionals a la C-17 entre la Garriga i Centelles, corresponents al reforçament del ferm i d’elements com la senyalització, el drenatge i les barreres de seguretat. 

Els projectes corresponen a dos trams de la C-17 que sumen prop de 16 quilòmetres: la Garriga - Tagamanent (8,5 quilòmetres) i Tagamanent - Centelles (7,3 quilòmetres). Es renovarà el ferm i es repararan les irregularitats, es substituiran les barreres de seguretat, es millorarà la senyalització i es revisaran els elements de drenatge.
Arxivat a