Jovent del Lluçanès expressa les seves inquietuds de cara a l'estiu a través d'un procés participatiu

L'objectiu de l'acció és conèixer les prioritats a l'hora de definir les activitats del programa Voluntariat Jove i el Cap de setmana jove | Els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Castell del Quer han col·laborat amb el Casal del Jovent i l'Ajuntament de Prats de Lluçanès

Redacció
02 de febrer del 2017
Molts joves han escollit fer un voluntariat relacionat amb activitats esportives i de lleure
Molts joves han escollit fer un voluntariat relacionat amb activitats esportives i de lleure | Aj. de Prats de Lluçanès
Aquest dimecres els alumnes de 2n de batxillerat de l'Institut Castell del Quer van representar els resultats del procés de participació ciutadana que van desenvolupar entre els joves de 12 a 18 anys dels diferents pobles del Lluçanès. Tal com explica l'Ajuntament de Prats a través d'una nota, l'objectiu d'aquesta acció és conèixer quines són les prioritats dels joves a l'hora de definir les activitats que es duran a terme a l'estiu durant el programa de Voluntariat Jove i el Cap de setmana jove del municipi.

D'una banda, el programa de voluntariat és una iniciativa que combina el lleure i el voluntariat amb una aportació per l'entorn de Prats de Lluçanès. Per exemple, l'any passat es va arreglar la plaça dels Països Catalans (plantant plantes aromàtiques, pintant els bancs, arreglant graons, etc). També van participar en tasques més socials ajudant i col·laborant al Centre de Dia Bonasort, a l'Escola Bressol Municipal La Pitota i a la Residència Nostra Senyora de Lurdes de Prats.

Segons els resultats, la majoria dels joves del Lluçanès opten per realitzar un projecte de Voluntariat Jove relacionat amb activitats esportives i de lleure. Del 66% dels alumnes de tot l'Institut que han expressat les seves preferències, aquests són els altres resultats:
 

Cap de setmana Jove de Prats de Lluçanès

D'altra banda, un dels objectius del procés de participació era conèixer els interessos i inquietuds dels joves per tal de programar els actes del Cap de Setmana Jove de Prats de Lluçanès. Durant el mes de gener es van realitzar diferents pluges d'idees a cada classe d'ESO i finalment es va crear un grup de discussió amb el Consell de Delegats. Les activitats més proposades són:
- Concurs/curs de tapes o postres
- Taller de grafitis
- "Joc de la bandera" gegant per tot el poble
- Gimcana "guarra"
- Baixada d'andròmines
- Joc de rol "El Llop"
- Discomòbil amb pijama i diversos tornejos d'esports i de jocs d'ordinador.

Per tal de conèixer de primera mà les preferències dels joves del Lluçanès, la tècnica de joventut de l'Ajuntament i dinamitzadora del Casal del Jovent, Emma Ribera, va proposar portar a terme aquest procés de participació en l'equip de professors de secundària de l'Institut.

Per la seva banda, Laia Font, regidora de Joventut de l'Ajuntament de Prats de Lluçanès, va comentar que "l'equip de govern de l'Ajuntament s'asseurà per casar els interessos dels joves amb les necessitats municipals, tenint en compte les entitats i els serveis socials del poble".
 

Durant la presentació. Foto: Ajuntament de Prats de Lluçanès

Arxivat a