Manlleu atén una setantena de sol·licituds de mediació ciutadana durant el 2016

La majoria de temes que ha atès el Servei de Mediació Ciutadana han estat els problemes veïnals

Redacció Osona.com
31 de gener del 2017
Actualitzat a les 12:07h
L'Ajuntament de Manlleu, amb el suport de la Diputació de Barcelona, des de l'any 2012 disposa del Servei de Mediació Ciutadana al que hi poden accedir gratuïtament tots els ciutadans per trobar una solució als conflictes, a través del diàleg, sense haver de recórrer als tribunals.

Tal com informa el mateix ajuntament, durant l'any 2016 aquest servei ha rebut 71 sol·licituds de mediació, de les quals 22 s'han resolt amb acords signats per les dues parts. En aquests casos el Servei de Mediació Ciutadana, parlant amb les dues parts, va facilitar eines per a la millora de la situació conflictiva. En 5 casos no es va arribar a cap acord. La resta de casos no han prosperat.

La majoria de problemàtiques que ha atès el servei han estat els problemes de veïnatge, dels quals sobresurten les dificultats de comunicació amb els veïns, les molèsties per sorolls, seguit pels deutes en les quotes de la comunitat de propietaris. També les qüestions contractuals, lloguers, compravenda, han centrat l'atenció de la mediació.

Pel que fa a les dades, la majoria eren persones d'entre 30 i 64; més homes (69) que dones (35); i la majoria de demandes són de persones de nacionalitat espanyola (80) que de persones d'altres nacionalitats (43).

Manlleu ha treballat també en la formació en mediació, s'ha impulsat un grup d'Agents Facilitadores de la Convivència que s'interessa per la millora de la convivència ciutadana a través de trobades periòdiques d'anàlisi de conflictes i de formació.
Arxivat a