El Festival Nits reivindica les actrius del cinema d'acció de la Xina, el país convidat d'enguany

El certamen es celebrarà del 18 al 23 de juliol

Redacció
30 de gener del 2017
Actualitzat el 01 de febrer a les 9:05h

El nou any xinès està dedicat el gall, que també es protagonista del cartell de la 14a edició Foto: Festival Nits de cinema oriental


La pròxima edició del Festival Nits de Cinema Oriental de Vic cada vegada és més a prop. Aquest dissabte, el certamen va donar la benvinguda el nou any xinès, dedicat el gall. Precisament per això, el cartell d'aquesta edició, amb Xina com a país convidat, el protagonitza el Gall YouYou. Aquest 2017 és la 14 edició del Festival Nits i tindrà lloc del 18 al 23 de juliol.

El Festival Nits de Cinema Oriental 2017 reivindicarà el paper protagonista de les dones en el cinema d'arts marcials xinès i cantonès. Tal com expliquen des de l'organització, aquest tipus de cinema rarament està protagonitzat per dones, i "són les grans oblidades d'un gènere amb massa testosterona". Tot i així, a la Xina i Hong Kong s'han produït pel·lícules d'arts marcials amb dones en els rols principals i des del Festival Nits volen reivindicar-ho.

Per això, publicaran el llibre Kungfu Girls. Les actrius del cinema d'acció de Hong Kong i la Xina. Així doncs, noms com Moon Lee, Sharon Yeung Pan-Pan, o Michelle Yeoh, entre altres, apareixeran en el quart llibre que publica el Festival Nits.

En aquesta publicació es farà un repàs exhaustiu del protagonisme femení en el gènere d'acció, amb un context històric, una galeria amb les actrius més destacades, entrevistes i una guia de pel·lícules. Un assaig cinematogràfic únic perquè serà el primer dedicat íntegrament a les dones en el cinema d'arts marcials de Hong Kong i la Xina. Els encarregats d'escriure'l són Domingo López i Jorge Endrino.

D'altra banda, el Festival també està treballant per convidar alguna de les actrius citades per fer-los entrega d'un premi commemoratiu en homenatge a totes les dones del cinema d'acció.

Creix el programa Més Nits

D'altra banda, també hi ha un creixement del programa Més Nits, d'activitats relacionades amb l'Àsia als Centres Cívics de Vic. L'aposta que l'Ajuntament de Vic va fer l'any passat es va consolidar fins a exhaurir les places en moltes d'aquestes activitats. Per això, per la bona acceptació de la primera edició, es potenciarà amb més activitats i més dies.

En el programa Més Nits 2017 hi haurà una forta presència xinesa gràcies a la implicació de la Fundació Institut Confuci de Barcelona que, a través de la Universitat de Vic, s'ha convertit en un dels patrocinadors del Festival Nits.

Primícies per encetar l'any nou xinès

El primer tastet del Festival Nits de l'any va presentar en primícia a Europa un dels films xinesos més espectaculars de la temporada, Call of Heroes. Després de la pel·lícula es va presentar al Casino de Vic el grup Zǎo format per la cantant osonenca d'origen xinès JinJin Chen i els músics Marc Vernis al piano, Franco Molinari, al baix i Joan Carles Aguerri a la bateria. Per a la seva primera actuació en directe, la banda va escollir una selecció de cançons tradicionals xineses per donar la benvinguda al nou any.
Arxivat a