Ramon Pujol serà el futur degà de la Facultat de Medicina

Joan Guanyabens és el nou director general de la Fundació d'Estudis Superiors en Ciències de la Salut de la UVic-UCC

Redacció
27 de gener del 2017
Actualitzat el 31 de gener a les 16:23h

Ramon Pujol i Joan Guanyabens Foto: UVic-UCC


La Facultat de Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ja té el seu futur degà. Es tracta de Ramon Pujol, doctor en Medicina i especialista en Medicina Interna, a qui ha nomenat el Patronat de la Fundació d'Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), l'entitat titular de la Facultat de Medicina, a proposta del rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña. El futur degà compta amb una àmplia trajectòria en l'exercici de la medicina, la docència mèdica, la recerca i la gestió sanitària.

Ramon Pujol és doctor en Medicina per la Universitat de Barcelona (UB) i especialista en Medicina Interna (1977) per l'Hospital Universitari de Bellvitge (HUB), on ha dut a terme bona part de la seva trajectòria. En l'àmbit de la docència universitària, ha exercit durant anys com a professor titular de la Facultat de Medicina de la UB, on els últims anys ha estat director del departament de Ciències Clíniques. Altres responsabilitats que ha desenvolupat són la presidència de la Societat Catalana de Medicina Interna, de la Societat Catalana d'Educació Mèdica, de la Societat Espanyola de Medicina Interna (SEMI) i de la European Federation of Internal Medicine (EFIM).

Joan Guanyabens, nou director de la FEES

D'altra banda, la FESS també ha escollit Joan Guanyabens per ocupar el càrrec de director general. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la UB i màster en Gestió Hospitalària per ESADE, durant més de 30 anys la trajectòria professional de Guanyabens ha estat relacionada amb l'ús i l'aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per innovar en l'àmbit sanitari, tant en el sector públic com en l'empresa privada. Entre altres càrrecs, ha estat secretari d'Estratègia i Coordinació en el Sistema d'Informació i Tecnologies de la Informació del Departament de Salut de la Generalitat, conseller delegat de l'Agència Catalana per la Qualitat i Avaluació Sanitàries (AQuAS) i director de Desenvolupament Organitzatiu de la UDIAT - Centre Diagnòstic i de Sistemes de la Informació de la Corporació Sanitària Parc Taulí.

Tant Guanyabens com Pujol han estat nomenats pel Patronat de la FESS després de superar un concurs públic i obert que ha comptat amb una comissió formada per representants de la Fundació Universitària Balmes i de la Fundació Universitària Bages, a més d’experts externs, per fer-ne la preselecció. En el cas del degà de la Facultat de Medicina, el seu nomenament ha comptat també amb la proposta favorable del rector de la UVic-UCC. A les dues convocatòries s’hi van presentar globalment més de 130 candidats.

El mes d’octubre passat la junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) va aprovar incloure el grau de Medicina de la UVic-UCC a la programació de curs universitari 2017-2018. Ara el projecte està pendent de rebre la validació del pla d’estudis per part de l’Agència de Qualitat Universitària (AQU) i de la concessió, per part del Ministeri d’Educació, de les 90 places sol·licitades. La Facultat de Medicina de la UVic-UCC s’orientarà a la formació  comunitària i integral de metges, una de les àrees de salut amb més demanda, per donar resposta a les necessitats de les persones. El pla d’estudis incorpora elements innovadors des del punt de vista pedagògic, com l’ensenyament basat en la resolució de casos clínics, l’aposta per grups reduïts, la docència personalitzada i la internacionalització.

La nova facultat s’ubicarà a Vic i tindrà una unitat docent a Manresa. Serà de caràcter privat, s’autofinançarà i disposarà d’uns sistema de beques per ajudar econòmicament entre el 10 i el 15% dels estudiants i un sistema de préstecs innovadors. La xifra de la matrícula ronda entre els 13.000 i 14.000 euros.
Arxivat a