El Fòrum de Debats reinicia les activitats parlant del paper dels exèrcits amb un militar atípic

Avui divendres a les 8 del vespre a la Fundació Antiga Caixa de Manlleu

1200_1485504999Cartell-2017-01-27
1200_1485504999Cartell-2017-01-27
Redacció
27 de gener del 2017
Actualitzat a les 9:16h
El Fòrum de Debats reinicia les activitats aquest divendres, 27 de gener, amb una conferència que durà per títol "Claus per a una nova estratègia de Seguretat i Defensa". La primera trobada del 2017 tracta de les qüestions de Seguretat, Defensa, Pau i el paper dels exèrcits en el segle XXI. Concretament aquesta conferència anrià a càrrec d'un militar atípic: Julio Rodríguez, ex Cap d'Estat Major de la Defensa (JEMAD) i membre de PODEMOS.

El conferenciant és partidari d'encaminar el debat sobre les noves estratègies de Seguretat i Defensa cap als conceptes de Pau i Seguretat i, en aquest sentit, pensa que les preocupacions dels ciutadans envers les possibles amenaces a la seva seguretat han canviat molt en els darrers anys. Alhora com s'ha de gestionar-se aquesta seguretat.

L'ús de la força armada, que abans es considerava un instrument natural, es contempla avui com a un últim recurs. Tal com expliquen des de Fòrum de Debats, cal obrir aquest debat a la societat, un debat amb transparència, ja que la transparència ha de ser transversal a tota l'Administració Pública, inclosa la de Seguretat i Defensa. Una transparència que exigeix canvis en la forma d'actuar i flexibilitat mental, la qual cosa requereix un gran esforç de preparació i educació. També es tractaran els canvis més recents, d'abast mundial, que es relacionen amb aquestes qüestions.

La conferència tindrà lloc a l'Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Rambla Hospital, 11, de Vic, i començarà a les 8 del vespre. Com sempre, anirà seguida de col·loqui.
 

Consulta tota la programació