CARTA de l'alcaldessa de Vic sobre la cavalcada de Reis

Redacció
20 de gener del 2017
Actualitzat a les 10:38h
Els tres reis i l'alcaldessa de Vic
Els tres reis i l'alcaldessa de Vic | Josep M. Costa

Els tres reis i l'alcaldessa de Vic Foto: Josep M. Costa


Ja han passat unes setmanes des de l'arribada de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient, i aprofitant la distància, tan temporal com geogràfica; i un cop rebaixada l'emoció sentida a flor de pell, vull agrair a tota la ciutat de Vic per fer-se seva la nit més màgica de l'any i per col·laborar-hi tan vivament.

Un any més, i ja en portem 74, Vic ha gaudit d'una cavalcada molt estimada, que ens enlluerna i ens fa sentir ben agombolats en una nit freda i especial per als grans, però, sobretot, als més petits de la casa. Els vigatans ens sentim cada any cofois amb una cavalcada que llueix, il·lumina i brilla en aquesta gran ciutat que tenim.

Ho sabem de cada any, però aquest 2017 més de dues-centes mil persones d'arreu del país han descobert en directe un magnífic Vic hivernal a través de TV3, sense comptar-hi les que ho han fet en diferit amb el servei a la carta. Així, l'audiència catalana ha viscut de ben a prop les carrosses reials, els teiers i els portadors de fanalets, els banderers, els repartidors de cartes i caramels, acompanyants i patges, les bandes de trompetes i tambors; en total, unes 800 persones molt implicades que hi han participat, com sempre, amb una gran il·lusió.

El seguici de la nit de Reis és el resultat d'una gran feina i dedicació, feta amb rigor i qualitat, que cuida i mima cada detall i innova la cavalcada any rere any. Una tasca organitzada i coordinada des de l'Ajuntament de Vic, a través de Sermuvic que juntament amb una gran mobilització popular de la ciutat surt al carrer per gaudir-la com una gran festa i una gran tradició ben consolidada.

Vic és una ciutat a la mesura humana que quan fa un pas endavant mira el que deixa enrere, perquè sap deixar petjada i avançar en el ritme que toca i quan toca, que no vol descuidar-se ningú; per això, a vegades, convé anar més a poc a poc, avançar lentament o parar, fins i tot, si això va en benefici de qui té dificultats per pujar a la carrossa ciutadana.

Com a alcaldessa, i també com a vigatana, em sento orgullosa de tenir aquest seguici reial tan màgic i especial que em transporta als millors records de quan era petita.

Visquem-la per molts anys més i aplaudim-la perquè s'ha guanyat aquest reconeixement, i ningú podrà desmerèixer-la volent treure'n profit o rèdit polític de nivell baix, i buscar brega on no n'hi ha tot aprofitant l'arribada d'uns Reis Mags d'altura. Ses Majestats d'Orient estan per damunt d'aquestes picabaralles o picaresques que busquen gratar allà on no hi ha ni or, ni encens, ni mirra.

El Rei Melcior ja ens ho recorda des del balcó de l'Ajuntament, amb tota la parsimònia necessària, que si ens hem portat bé cada any rebrem un munt de joguines, regals i llaminadures; i qui es porti malament rebrà amb menys alegria una mica de carbó. Les sorpreses i els resultats arriben com sempre després de la cavalcada; i mentre esperem, "A dormitare! A la nonne!"

Anna Erra i Solà
Alcaldessa de Vic
Arxivat a