El professor de la UVic-UCC Enric Casulleras presenta el llibre «Parlem d'economia amb els joves»

L'obra estimula la reflexió i el diàleg intergeneracional entre pares i fills o educadors i alumnes, repassant els orígens del capitalisme, la crisi del 2008 i els reptes de futur

Redacció
19 de gener del 2017
Actualitzat a les 10:18h
El doctor en Política Econòmica i professor de la Facultat d'Empresa i Comunicació (FEC) de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), el taradellenc Enric Casulleras, ha escrit el llibre Parlem d’economia amb els joves, que es posarà a la venda dilluns que ve. Es tracta d’una visió crítica de l’economia global publicat per l’editorial Eumo. L’obra dóna eines al lector per conèixer les claus de l’actualitat econòmica i disposar dels elements imprescindibles per entendre el món. Casulleras també és col·laborador d'aquest diari.
 
Partint de la premissa que el coneixement econòmic és escàs, Casulleras aproxima conceptes teòrics a tots els públics i facilita la comprensió de fenòmens molt complexos que són determinants per entendre el funcionament de la societat actual. El llibre es remunta fins a la prehistòria per identificar les primeres estructures d'activitat econòmica, repassa els orígens del sistema capitalista, s'atura en les causes i les conseqüències de la crisi econòmica de l'any 2008, i acaba assenyalant els reptes de futur del planeta, que s’enfronta a la creixent desigualtat i a l’esgotament de les fonts d’energia no renovables.
 
"Parlem d’economia, però ho fem amb un llenguatge que els pares i mares puguin utilitzar a casa, que els adolescents puguin entendre”, assegura Casulleras, que espera que el llibre promogui l'esperit crític dels joves !envers el sistema capitalista que els ha tocat viure". L'obra vol estimular el diàleg entre generacions per entendre millor els fenòmens econòmics –claus per descodificar el que passa al món- i reflexionar sobre els efectes perversos que generen. "No pretenem que sigui un mer text de denúncia, sinó evidenciar que un altre món és possible i que imaginar-lo està a les nostres mans", afegeix l’autor.
 
Casulleras és doctor en Política Econòmica per la Universitat de Barcelona amb una tesi doctoral que estudiava el primer govern de François Mitterrand, a França, entre el 1981 i el 1984. El seu coneixement sobre el tema el va empènyer a escriure un retrat literari sobre aquest president francès que va ser guardonat amb un premi Recull l’any 1996. Quatre anys abans ja havia publicat el seu primer llibre, una anàlisi sobre finances internacionals. Professor de la UVic-UCC des del naixement mateix de la institució, Casulleras ha treballat sempre per fomentar l’esperit crític dels estudiants, un objectiu que ara busca assolir, també, a través de Parlem d’economia amb els joves.
 

Enric Casulleras. Foto: UVic-UCC

Arxivat a