Manlleu celebra la 20a edició del Cicle de Jazz amb Astrio i Joan Chamorro Quintet

El certamen, que també renova la seva imatge, dura fins a l'abril

Astrio oferirà una classe magistral abans del concert, de l'11 de febrer
Astrio oferirà una classe magistral abans del concert, de l'11 de febrer
Redacció
19 de gener del 2017
Actualitzat el 23 de gener a les 12:16h
Manlleu celebra la 20a edició del Cicle de Jazz amb un cartell de luxe amb dos concerts de talla internacional com el d'Astrio i el de Joan Chamorro Quintet. D'una banda, l'11 de febrer, la banda Astrio torna al cicle per oferir un concert amb la presentació del seu darrer treball Made in China.

Aquest mateix dia, la banda impartirà una classe magistral per explicar el seu mètode de composició. Amb el títol "De la idea al tema final" Astrio mostrarà en directe com han construït algunes de les seves peces: com a partir d'idees musicals han construït i vestit peces musicals complexes i completes que han acabat formant part d'un disc i dels concerts.

D'altra banda, Joan Chamorro Quintet serà l'encarregat de cloure el cicle el 8 d'abril. Un dels músics més influents dins el panorama jazzístic català i europeu, anirà acompanyat d'Andrea Motis, Rita Payàs, Èlia Bastida i Josep Traver i oferiran un concert íntim de la millor música jazz de tots els temps.

El Cicle comença aquest diumenge 22 de gener amb el concert pedagògic a càrrec dels professors de l'Escola de Música de Manlleu, que oferiran un concert seguint els diferents camins que el jazz ha recorregut al llarg de la seva història, barrejant-se amb altres estils de música com el funk, la bossa nova, el rock i el pop, entre d'altres. El concert és gratuït a les 12 del migdia, a la sala d'exposicions de Can Puget.

Nova imatge

Aprofitant la 20a edició, el Cicle de Jazz de Manlleu també estrenarà una nova imatge. La imatge que té actualment es va crear el 2011 i ha acompanyat el certamen durant les últimes sis edicions. Amb la nova imatge el Cicle, dissenyada per Arkham Studio, busca adequar-se a una estètica actual i moderna i que alhora mantingui essències del jazz de mitjan del segle XX.

D'altra banda, el Cicle de Jazz també estrena pàgina web. El disseny d'aquest projecte es va començar el 2015 juntament amb alumnes de l'Institut Antoni Pous i Argila i enguany s'incorpora de forma oficial.

Durant aquestes 20 edicions hi han passat artistes i formacions locals com Babel Tower, la Diminuta Swing Orquestra, la Big Band de Manlleu, Juzthr3, Manlevis, Gorg Trio o Marc Vernis Trio entre d'altres. Artistes o grups internacionals com Llibert Fortuny, Quadrada-Miralta Quintet, Astrio (en alguna ocasió acompanyat de Berto Romero), Jazz el Destripador, Miki Santamaria, David Pastor, Joan Chamorro, Dani Pérez,, Raül Reverter, la Sant Andreu Jazz Band, i Giula Valle, entre d'altres i artistes com Jerry González, Walter Smith i Jonah Smith.
 

Consulta tota la programació

Arxivat a