Taradell canvia el recorregut del passant de la festa dels Tonis i estrena la figura del Convidat d'Honor

La revista Descobrir Catalunya rebrà el sisè Toni d'Honor

El passant dels Tres Tombs de Taradell, del 2016
El passant dels Tres Tombs de Taradell, del 2016 | Josep M. Costa
Redacció Osona.com
12 de gener del 2017
Actualitzat a les 16:11h
Aquest cap de setmana, 14 i 15 de gener, Taradell acull un any més la festa del Tonis, que espera la participació d'uns 90 carruatges i uns 150 genets. Com cada any, els actes més destacats de la jornada seran el pregó, l'elecció de l'Hereu i el Passant dels Tres Tombs de diumenge, però enguany hi ha novetats: canvi de recorregut i la figura del Convidat d'Honor.

D'una banda, el recorregut canviarà en el primer tomb, després de la benedicció a davant de l'església, es passarà per primer cop pel passeig Sant Genís en direcció a la carretera de Balenyà. D'altra banda, s'ha creat la figura del Convidat d'Honor i que recaurà en una persona, a diferència del Toni d'Honor que es dóna a una empresa o organització, que també fomenti la cultura i els valors de la terra i/o estigui vinculat amb el món rural.

El primer Convidat d'Honor de la festa dels Tonis de Taradell serà en Santí Serra Camps, de Sercam Shows, ensinistrador de cavalls i artista d'espectacles eqüestres molt reconegut a la comarca i al nostre país. Pel que fa al sisè Toni d'Honor, enguany recaurà en la revista Descobrir Catalunya, que entregarà el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.

Declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya el 2011, des de l'Associació dels Tonis es vol donar importància al panet de Sant Antoni. Enguany serà l'obsequi que rebran els participants.

A més, aquest 2017 se celebren els 35 anys de la refundació de la Festa dels Tonis. El 1982 un grup de persones van reprendre aquesta festa creant la Comissió de Sant Antoni Abat.

Paral·lelament, hi haurà altres activitats com el 4t concurs d'Instagram Tonis de Taradell que s'organitza amb la col·laboració de la comunitat InstaOsona; una exposició dedicada a la ceràmica al Centre Cultural Costa i Font; la V Trobada d'Autocaravanes o la Fira Duros a Quatre Peles, organitzada per l'Agrupació de Botiguers de Taradell.
 

Més informació, al web dels Tonis de Taradell

Programa de la festa dels Tonis de Taradell

Consulta les bases per participar al 4t concurs d'Instagram Tonis

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis de Taradell

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis a Osona

Passant dels Tonis a Taradell, el 2016. Foto: Josep M. Costa

Arxivat a