La polèmica fa triplicar la venda de fanalets independentistes de Vic

El primer dia es va esgotar l'estoc inicial de 500 i l'ANC d'Osona en va demanar a les altres territorials

La Llibreria Anglada de Vic ha esgotat la venda dels fanalets
La Llibreria Anglada de Vic ha esgotat la venda dels fanalets | Albert Alemany
05 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:20h
La polèmica política sobredimensionada sobre els fanalets independentistes de Vic ha acabat suposant triplicar-ne la venda. Concretament, com explica a Osona.com la coordinadora de l'ANC d'Osona, Jèss Carol, n'han venut més de 1.500 fanalets quan inicialment només se'n comptava amb 500.

El primer dia es va esgotar l'estoc inicial de 500. Per això, l'ANC de Vic i Osona va demanar-ne a altres territorials i també van aconseguir-ne més, que tenien el magatzem. Carol explica que hi ha anat molta gent, "ja no tant per nens, sinó també per adults". "La gent està rebotada" explica, "molts sabien que existien, però ara l'han vingut a buscar expressament arran del que ha passat".

Carol apunta que encara tenen aproximadament un centenar més de fanalets per vendre avui abans de la rua. El preu inicial del pack sencer era d'1 euro, finalment, amb l'èxit que ha tingut i venent-se sols, es donava la voluntat. A la Llibreria Anglada, per exemple, ja s'han esgotat.La direcció nacional d'Òmnium se'n desmarca mentre Jordi Sànchez explicita el suport a l'ANC

La direcció nacional d'Òmnium Cultural s'ha desmarcat de la iniciativa convocada a Vic per rebre els Reis d'Orient amb fanalets amb l'estelada. Després de la polèmica aixecada per la proposta, a la que s'havia sumat la secció local i comarcal d'Òmnium, el president de l'entitat, Jordi Cuixart, ha enviat una carta a tots els presidents territorials per desmarcar-se de la iniciativa i demanar-los que siguin més "curosos" amb les campanyes que engeguen al marge de la direcció nacional.

En canvi, Jordi Sànchez (ANC) ha mostrat el suport explícit als organitzadors de la iniciativa. "A la gent de l'ANC de Vic i d'Òmnium d'Osona, gràcies per ser-hi des de fa tant de temps il·luminant amb encert el camí cap a la república catalana", ha piulat.
Arxivat a