Jordi Sànchez defensa l'ANC i Òmnium d'Osona: «Gràcies per ser-hi il·luminant amb encert el camí cap a la república catalana»

El president de l'ANC expressa el seu suport a les agrupacions territorials arran de la polèmica pels fanalets independentistes

Jordi Sànchez
Jordi Sànchez | Josep Maria Montaner
Redacció
04 de gener del 2017
Actualitzat a les 23:14h
El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha defensat aquest dimecres al vespre la iniciativa dels fanalets independentistes. "A la gent de l'ANC de Vic i d'Òmnium d'Osona, gràcies per ser-hi des de fa tant de temps il·luminant amb encert el camí cap a la república catalana", ha piulat. Ho ha fet poc després que Jordi Cuixart hagi desvinculat la direcció general d'Òmnium de la proposta.
 
Cuixart ha enviat una carta a tots els presidents territorials per desmarcar-se de la iniciativa i demanar-los que siguin més "curosos" amb les campanyes que engeguen al marge de la direcció nacional. A la missiva, a la que ha tingut accés l'ACN, Cuixart assegura que la proposta de les estelades a la cavalcada dels Reis "no concorda" amb el "pla de treball" d'Òmnium. I per això reclama als responsables de l'organització que s'abstinguin de "fer o col·laborar en qualsevol acció no pròpia de l'entitat".

"Com bé sabeu, aquest tipus d'accions no concorden ni amb el pla de treball de l'entitat -vàlid per a totes les seus territorials- ni amb la campanya nacional que ara mateix centra bona part dels esforços de l'entitat: Lluites compartides. Tampoc concorden amb la nostra voluntat de seguir treballant per normalitzar l'imaginari col·lectiu de país on tothom s'hi senti representat, sense renúncies i amb tota la diversitat que ens caracteritza com a societat", escriu Cuixart per desmarcar-se de la iniciativa.

La polèmica es va desencadenar dilluns, en anunciar-se des de les seccions locals de Vic d'Òmnium i l'ANC la convocatòria animant als assistents a la cavalcada dels Reis a portar fanalets amb estelades. Posteriorment, van afirmar que era una acció que es feia des de 2012, i municipis com Berga també van avisar que s'hi havia sumat. La iniciativa, però, va rebre nombroses crítiques polítiques, especialment des del PPC i C's.
 

Una família osonenca rebent els Reis d'Orient amb un fanalet amb una estelada. Foto: NacióDigital

Arxivat a