La mostra d'artistes locals de Centelles «centxcent» acaba aquest dijous

Aquesta iniciativa s'ha ampliat agrupant diferents tècniques artístiques relacionades amb la Festa del Pi o el municipi

La mostra acull moltes disciplines en un mateix espai
La mostra acull moltes disciplines en un mateix espai | Toni Carrasco
Toni Carrasco
03 de gener del 2017
Actualitzat a les 12:07h
El col·lectiu d'artistes local "centxcent" de Centelles ha exposat durant aquestes festes de Nadal la seva obra en un local del passeig del municipi, just al costat del Portal i davant de l'Ajuntament, que acaba aquest dijous 5 de gener. El nombre de participants en la mostra s'ha anat ampliant i ara ja en són nou en diferents tècniques artístiques totes relacionades o bé amb la festa del Pi o amb el poble.

S'hi pot trobar: tres il·lustradores, Laura Ramos, Sara Serra i Elisenda Rué; dos pintors, David Casals i Jordi Sarrate; un fabricant artesà de barretines, Xavier Corominas (Barretina 100%); un cerveser, Joan Sallent (Terra); una gravadora, Eulàlia Llopart i una ceramista, Marta Postico, que fan obra sobre la festa del Pi i que s'autoanomenen Viscalasanta. Tots els artesans i artistes fan i produeixen la seva obra al poble.

Aquesta jove, dinàmica i creativa iniciativa va sorgir de les ganes de crear elements simbòlics sobre la festa del Pi però també sobre moltes altres tradicions del poble des d'un punt de vista on l'art sigui el principal protagonista. L'exposició es fa un cop a l'any i és una bona manera d'expressar i presentar obra en diferents formats, des dels diferents llibres sobre caganers del Museu del Caganer de Sarrate fins als retrats en carbonet de Casals passant pels plats de ceràmica amb la decoració a base de les fulles del Pi.
 

Alguns dels artistes que hi participen Foto: Toni Carrasco

Arxivat a