Les notícies més llegides el 2016 a Osona.com

El tigre de la C-17, l'escridassada a Sánchez-Camacho a la plaça Major de Vic i el controvertit polocia local de Torelló, encapçalen el rànquing

Redacció Osona.com
31 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:44h

El peluix que van trobar els Mossos d'Esquadra Foto: Cedida


La notícia més llegida del 2016 d'Osona.com ha estat el tigre de peluix que va encendre les alarmes a la C-17. Una persona va trucar al 112 dient que havia vist un tigre en un en una rotonda de la C-17, prop d'Orís. Els Mossos d'Esquadra van anar a inspeccionar la zona i van trobar l'animal: un tigre de peluix. Tot apunta que va ser una broma, algú que va col·locar el tigre sobre unes roques en actitud vigilant. L'"animal" feia prop d'un metre d'allargada.

La segona amb més visites és el vídeo de l'escridassada a Sánchez-Camacho al mercat de la plaça Major de Vic de dissabte. Tal com va gravar El 9 TV, venedors i veïns de la ciutat van mostrar el seu malestar per la visita de la dirigent popular amb crits de "fora" i "passa, tenim feina".El tercer lloc, l'ocupa el controvertit policia local de Torelló que va posar una denúncia a cinc persones amb la «llei mordassa». Tot va començar quan el regidor de la CUP Torelló Lluís Toneu denunciava a través de Facebook que s'havia trobat una multa al parabrisa que deia textualment: "Porta adhesius il·legals a les 2 plaques de la matrícula "CAT". Les cinc persones denunciades van comentar el text i compa través de Facebook. Finalment, es van arxivar les denúncies interposades per l'agent.

En quarta posició, hi ha el tall de la C-17 per reclamar immediatament mesures de seguretat. La plataforma Stop Accidents C-17, que va organitzar-ho, va sorgir arran d'un tràgic accident a la via que va acabar amb la mort per un despreniment.

Al mig de la classificació, al número cinc, hi ha el vídeo d'uns voltors envoltant la seva presa després de devorar viva una vaca i el seu vedell a Tavèrnoles. Les imatges són força inquietants. Resulta que l'animal estava parint i no es va poder posar dret.

Detencions, homicidis i assassinats acostumen a ser de les notícies més llegides. La sisena posició l'ocupa el cas d'un jove detingut, pels Mossos d'Esquadra, que amagava 17 paperines de cocaïna en quatre carcasses grogues dels ous Kinder a Manlleu.

Seguim amb casos policials. El número 7 l'ocupa la notícia que explicava que els Mossos no trobaven el cos d'un homicidi ocorregut en un pis de Vic. Resulta que un testimoni va anar a la comissaria de Vic, explicant que un home n'hauria matat un altre a trets. Quan van arribar al pis de l'autor, no hi havia el cos, però sí que hi havia rastres de sang. El van detenir i, finalment, una setmana després van trobar el cos a Sant Julià de Vilatorta.

Els lectors d'Osona.com també els agraden els fenòmens meteorològics. El vuitè lloc, doncs, l'ocupa el dimoniet que es va crear a la plaça Major de Vic. El remolí de sorra va irrompre al mig de la plaça sorprenent als ciutadans asseguts a les terrasses prenent un cafè. El fenomen va durar poc més de 20 segons.

El número 9, l'ocupa la crítica que va fer Capgirem Vic, a través de Twitter, del cartell de la fira Casar-se a Osona trobant-lo ofensiu. La formació, a l'oposició de l'Ajuntament de Vic, va instar l'alcaldessa, Anna Erra, i el regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, a pronunciar-se sobre el cas.Finalment, tanca aquest rànquing la mort d'un conegut personatge a Vic: en Falomí. Va començar a córrer per les xarxes socials un text que ho explicava, Osona.com va poder confirmar-ho. Van trobar el cos en estat de descomposició en una caseta de la Renfe abandonada, terme municipal de Gurb, el passat 21 de setembre. Les mostres de condol es van estendre arreu de Facebook, Twitter i Whatsapp, entre d'altres, perquè com bé deia el text: "a Vic tothom el coneixia".
 
1Un tigre encén les alarmes a la C-17
2VÍDEO Sánchez-Camacho, escridassada al mercat de Vic
3El controvertit policia local de Torelló denuncia cinc persones amb la «llei mordassa»
4Centenars de persones tallen la C-17 per reclamar immediatament mesures de seguretat
5VÍDEO Els voltors devoren viva una vaca i el seu vedell a Tavèrnoles
6Detenen un jove amb paperines de cocaïna amagades en ous Kinder a Manlleu
7Els Mossos continuen buscant el cadàver de l'homicidi de Vic
8VÍDEO Un dimoniet entremaliat irromp al mig de la plaça Major de Vic
9Capgirem troba ofensiu el cartell d'una fira de Vic
10En Falomí és mort