El Molí de la Calvaria de Calldetenes exposa el seu patrimoni

Un equip d'investigador de la UVic-UCC ha dut a terme un projecte que inventaria, documenta i exposa més de cinquanta béns del molí fariner hidràulic

El molí està situat a la ruta dels Molins
El molí està situat a la ruta dels Molins | UVic-UCC
Redacció Osona.com
28 de desembre del 2016
Actualitzat a les 16:53h
Un equip d'investigadors de la UVic-UCC ha dut a terme un projecte que ha consistit a inventariar, documentar i exposar el patrimoni del molí fariner hidràulic de la Calvaria, d'origen mil·lenari, ubicat a Calldetenes. El projecte porta per títol "El Molí de la Calvaria de Calldetenes i l'ofici de moliner. La ruta dels molins del torrent de Riudeperes", i culmina en aquesta exposició itinerant que al llarg del 2017 es podrà veure al mateix molí, a la UVic i a l'Ajuntament de Calldetenes, entre altres espais.

L'exposició explicarà la història del Molí en el context del conjunt de molins situats al llarg del torrent de Sant Martí de Riudeperes, els elements i el funcionament dels molins hidràulics, i l'ofici de moliner. Amb base a la documentació de més de cinquanta elements mobles i immobles, la mostra explica la història del Molí en el context del conjunt de molins situats al llarg del torrent de Sant Martí de Riudeperes, així com també els elements i el funcionament dels molins hidràulics i l'ofici de moliner.

El projecte l'ha executat l'equip d'investigadors de la UVic format per Jacint Torrents, Santi Ponce i José Antonio Corral, que són membres de diversos grups de recerca i de la Càtedra d'Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la Universitat. També hi participen la documentalista Rocío Almazán, el fotògraf Josep Albó i U_Mèdia i (Servei d'Audiovisuals de la UVic). El projecte ha estat subvencionat per l'Ajuntament de Calldetenes i pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural.