La relació entre la llengua i la cultura, al Fòrum de Debats

La conferència d'aquest divendres va a càrrec de Carme Junyent, professora de lingüística a la UB Carme

1200_1481826583Cartell_Forum_2016-12-16
1200_1481826583Cartell_Forum_2016-12-16
Redacció Osona.com
15 de desembre del 2016
Actualitzat a les 19:30h
El Fòrum de Debats organitza per a aquest divendres, 16 de desembre, una conferència amb el títol de "Si canviem la llengua, canviem el món?" que anirà a càrrec de Carme Junyent, professora de Lingüística a la Universitat de Barcelona. En aquesta xerrada es plantejarà la relació entre llengua i cultura, que és un dels temes recurrents en la història de la lingüística.

La professora convidada opina que, tot i que no s'ha pogut demostrar empíricament, la idea que la llengua condiciona el pensament i/o la visió del món és força popular. Una de les conseqüències és que, sovint, el poder ha intentat intervenir en la llengua amb la pretensió de canviar la societat. El fet és, però, que els únics canvis que es poden imposar són els canvis en el lèxic perquè els canvis en la gramàtica segueixen les seves pròpies regles i, per tant, no es poden correlacionar amb la cultura.

També es farà esment de les diferents posicions sobre l'oficialitat legal del català o altres llengües en una Catalunya independent i s'analitzaran experiències ben diferenciades en altres països. La conferència comença a les 8 del vespre i té lloc a l'Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu de Vic i, com sempre, anirà seguida de col·loqui.
 

Consulta tota la programació