La multinacional Seidor posa en marxa un nou centre d'innovació i recerca tecnològica a Tona

L'empresa preveu invertir més de 2 milions d'euros en l'equipament i duplicar la plantilla en els propers tres anys

Un dels investigadors de Seidor Labs mostra una solució que permet realitzar exercicis de rehabilitació a través de wearables i una pantalla
Un dels investigadors de Seidor Labs mostra una solució que permet realitzar exercicis de rehabilitació a través de wearables i una pantalla | ACN Busquets L.
Redacció Osona.com
15 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:27h
La multinacional Seidor, amb seu a Vic, acaba de posar en marxa un nou centre d'innovació i recerca tecnològica de 450 m2 a Tona. Sota el nom de Seidor Labs, el centre donarà servei a nivell internacional a tot el grup, present a 25 països diferents, i se centrarà a fer recerca i desenvolupament de projectes relacionats amb tecnologies emergents com l'internet de les coses, la visió computeritzada, la realitat virtual o la intel·ligència artificial, entre d'altres. Les aplicacions de les tecnologies amb què treballa Seidor Labs són molt diverses, però hi destaquen les innovacions en el camp esportiu i de la salut.

Entre els projectes que s'han presentat aquest dijous durant la inauguració presidida per la consellera de la Presidència, Neus Munté, hi havia solucions amb tecnologia 3D per ajudar en la rehabilitació de malalts o una altra solució per detectar possibles malalties a la pell gràcies a la fotografia 3D. L'empresa preveu invertir més de 2 milions d'euros en Seidor Labs i duplicar la plantilla en els propers tres anys. En l'exercici 2015, Seidor va facturar 260 milions d'euros.
 

L'alpinista Ferran Latorre explica a la consellera Neus Munté la solució que ha dissenyat Seidor per a les seves ascensions. Foto: ACN Busquets L.


Un dels projectes més destacats de Seidor Labs és el suport tecnològic que la companyia proporciona a l'alpinista Ferran Latorre en el seu repte "Cat14x8000", que consisteix a ser el primer català a coronar els catorze cims més elevats del planeta sense necessitat d'oxigen artificial. El director de Seidor Labs, David Reifs, ha explicat que gràcies a una sèrie de dispositius que combinen les comunicacions per satèl·lit i la incorporació de microcontroladors autònoms, l'equip de l'esportista és capaç de monitoritzar en temps real la seva geoposició, les seves constants vitals i les condicions climatològiques externes.

Per la seva banda, l'alpinista ha mostrat la seva satisfacció amb el projecte, ja que els seus seguidors de tot el món han pogut gaudir d'una experiència "molt més propera", i seguir en tot moment l'avenç de l'expedició en cada repte.

Durant la visita per Seidor Labs per mostrar les diferents solucions amb les que treballen, Reifs ha explicat que la companyia està desenvolupant projectes en l'àmbit de la telemedicina entre els que s'inclouen una plataforma de suport i ajuda al diagnòstic de desordres de moviment a través de wearables i un projecte d'anàlisi de ferides mitjançant escàners 3D.

Dins de l'àrea d'entorns immersius, s'està treballant en el desenvolupament de solucions de rehabilitació física i neurològica en col·laboració amb diversos centres mèdics especialitzats com l'hospital Sant Pau de Barcelona. A més, també es treballa en projectes d'indústria 4.0 amb la sensorització de milers de dispositius a nivell internacional.

Col·laboració amb universitats i centres de recerca

El nou centre tecnològic potenciarà l'atracció de talent col·laborant amb universitats i centres de recerca a través de convenis formatius i programes de desenvolupament professional, com és el cas de la Universitat de Vic. De fet, la plantilla de Seidor Labs consta de 20 professionals i part de l'equip està integrat per doctorands i estudiants en pràctiques de la Universitat de Vic, amb qui Seidor té un conveni de col·laboració que potencia la transferència de coneixement entre la universitat i l'empresa.

Per la seva banda, la consellera de la Presidència, Neus Munté, ha destacat el potencial que representa l'àmbit tecnològic per millorar el dia a dia de les persones. La consellera ha assenyalat que "encara hi ha molt camí per recórrer", però ha defensat l'aposta del Govern en aquest sentit. Munté ha afegit que des del Govern es vol potenciar les vocacions en l'àmbit tecnològic, sobretot estimulant el talent i la creativitat de doctorands i estudiants, i ha posat en valor la tasca de Seidor per aconseguir aquest propòsit. Per la consellera es tracta d'una pràctica "on hi guanya tothom, tant hi guanyen les empreses com les persones i el territori".

Seidor és una multinacional catalana del sector tecnològic que ofereix serveis i solucions integrals en l'àmbit de la consultoria de programari i serveis informàtics, amb un ampli ventall de solucions i serveis com consultoria, serveis d'infraestructura, implantació, desenvolupament i manteniment d'aplicacions i serveis d'outsourcing. La companyia, que compta amb una plantilla de 3.500 persones, té presència directa a Europa, Amèrica Llatina, Estats Units, Orient Mitjà i Àfrica. La consultora és un dels principals partners de serveis de SAP, IBM, Microsoft i Adobe.
 

Una de les solucions que permet detectar possibles malalties a la pell dissenyada per Seidor per a hospitals catalans i que utilitza tecnologia 3D. Foto: ACN Busquets L.

Arxivat a