Centelles serà de nou la capital de la Tòfona Negra aquest cap de setmana

Dos restaurants amb una estrella Michelin cadascun ensenyaran els plats amb aquest fong | Les novetats d'enguany són el canvi d'ubicació del passeig a la plaça Major i la nova carpa gastronòmica a La Sagrera

Toni Carrasco
14 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:26h
Imatge d'arxiu d'uns plats elaborats amb tòfona
Imatge d'arxiu d'uns plats elaborats amb tòfona | Josep M. Costa
Aquest dissabte a dos quarts de 9 del matí el tast de samfaina de Centelles donarà el tret de sortida a la 9a edició de la Fira de la Tòfona. Durant tot el cap de setmana, el municipi estarà ple d'actes de tota mena entorn el món de la tòfona negra, Tuber Melanosporum.

Entre aquests, destaquen els tallers oberts de cuina en una nova ubicació, una carpa situada a l'antiga Sagrera de Centelles, i també les xerrades divulgatives a càrrec de Consol Blanch, Cesc Molera, Fina Vila, Abert Hueso o Toni Carrasco, entre d'altres.

Plats amb tòfona amb una estrella Michelin

Entre els cuiners presents el matí de dissabte hi haurà dos restaurants amb una estrella Michelin cadascun d'ells. El primer, Les Magnòlies d'Arbúcies, amb el seu xef Xavier Franco, mostrarà com elaborar uns Calamars farcits de bolets i consomé tofonat, Costella de porc confitada i glacejada amb parmentier de tòfona, Tudó en capraudine trufat i un darrer plat per al tast dels assistents que consistirà en un Fals risotto de quinoa, salsifís, bolets i tòfona.

Més tard, serà el torn del cuiner Marc Gascons de Els Tinars de Llagostera que cuinarà unes Garotes amb rovell d'ou i tòfona negra, uns nyoquis melosos de patata amb salsa de mantega i tòfona negra, una coca amb cansalada i tòfona negra i, per últim, unes carxofes amb moll d'ós, glaça i tòfona.

D'altra banda, el diumenge el col·lectiu Osona Cuina presentarà un Brick cruixent de galta de porc amb tòfona i arròs de costella i tòfona negra a càrrec dels cuiners Toni Cruells del D.O. de Vic i Marc Currius de El Barecu.

Productes amb tòfona i gossos tofonaires

La segona novetat serà la fira d'expositors que passa del passeig a la plaça Major, tant dissabte com diumenge, que coincidirà amb el mercat setmanal i amb una cinquantena de parades amb productes de tòfona i tofonats com formatges, patates, cervesa, melmelada, embotits, patés, coca, plantes tofoneres, xocolates, etc.

El dissabte a la tarda també tindrà lloc el 4t concurs de gossos tofonaires, on es preveu que hi hagi una desena de participants de Centelles, Osona, Girona i Lleida. D'altra banda, una dotzena de bars i restaurants del poble també oferiran aquest cap de setmana uns plats i menús especials on la tòfona serà l'eix central de les seves cuines.
 

Programa d'actes de la Fira de la Tòfona 2016

Recull de galeries de fotos de la Fira de la Tòfona de Centelles

Arxivat a