La carretera de la Mata de Sant Julià de Vilatorta, tallada per obres

Els treballs consisteixen a la construcció d'una ampliació de la vorada i alhora la instal·lació d'una canonada pel gas natural

Redacció Osona.com
13 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:39h

La velocitat de la via és de 40 km/h Foto: Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta


L'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta va començar, a finals de novembre, les obres d'ampliació de la carretera de la Mata. Aquesta via connecta Sant Julià i Vilalleons amb Santa Eugènia de Berga i Sant Marc (Calldetenes). Es preveu que el tall duri unes tres setmanes i només hi podran accedir els vehicles que es dirigeixin a les cases de pagès de la zona.

Les obres consisteixen a la construcció d'una vorada de formigó de 50 cm, a la banda nord, que ha de facilitar la parada en cas que dos vehicles es creuin en direcció contrària. Es tracta d'una situació habitual en aquesta via, i per això és una reivindicació veïnal que ja estava recollida al Pla d'Actuació Municipal a Vilalleons.

A més, amb aquestes obres s'està instal·lant una canonada que permetrà, en un futur, l'arribada del gas natural a Sant Julià i Vilalleons. L'Ajuntament ha arribat a una entesa amb la companyia Gas Natural Fenosa.  Les cases de pagès cediran a l'Ajuntament la propietat de la vorada, en la qual s'instal·larà la canonada i, a canvi, Gas Natural Fenosa farà arribar l'escomesa de gas a les cases de pagès. Per això s'ha signat un conveni a tres bandes entre cada propietat, l'Ajuntament i la companyia Gas Natural Fenosa.

Les obres s'han adjudicat a l'empresa excavacions Bou per un import d'adjudicació de 55.705,56 euros IVA inclòs. Per fer-hi front, l'Ajuntament ha obtingut una subvenció de la Diputació de Barcelona.