A judici un professor d'autoescola que va provocar un accident a Rupit mentre feia classe begut

L'home, que s'encarregava de controlar el vehicle des de la seva posició de copilot, gairebé multiplicava per cinc la taxa d'alcohol permesa

Redacció Osona.com
07 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:42h
El Penal 2 de Manresa jutjarà el pròxim dimecres un professor d'autoescola que va provocar un accident a Rupit i Pruit mentre realitzava una classe de pràctiques begut. Els fets van tenir lloc el juny del 2015, quan l'home –que ocupava la posició d'ocupant davanter dret i havia de controlar el vehicle dotat amb doble comandament de fre, accelerador i embragatge- va perdre el control del cotxe a la carretera C-153.

El vehicle va acabar bolcant i l'accident va provocar lesions a l'alumna, que va haver d'estar 14 dies de baixa. El professor també va patir una fractura oberta a la mà, motiu pel qual no se li va poder practicar la prova fins que no ho van autoritzar els metges, gairebé quatre hores més tard. Tanmateix, un informe policial determina que el grau d'alcoholèmia de l'acusat en el moment de l'accident era de 0,93 mil·ligrams per litre d'aire aspirat, una xifra que gairebé multiplica per cinc la permesa.

El fiscal considera que l'alumna de pràctiques no té la consideració legal de conductor, i apunta el professor com a únic responsable dels fets. Segons l'escrit del fiscal, l'home té la condició de conductor a efectes legals "perquè manipula i té predomini del joc de pedals del vehicle sobre l'usuari que ocupa el seient davanter esquerre i només té domini exclusiu sobre el volant".

Per aquest motiu, el ministeri acusa el professor d'un delicte contra la seguretat viària i li demana una multa de 1.620 euros i la retirada del carnet de conduir durant dos anys. A més, l'acusat i la companyia asseguradora del vehicle hauran d'indemnitzar l'alumna amb 812 euros.